banner

IPhone i ostali iOS uređaji prema zadanim postavkama dolaze s instaliranom aplikacijom iMessage. Ova aplikacija, kako samo ime kaže, omogućuje vlasnicima uređaja iOS da šalju poruke drugim korisnicima koji su vlasnici Apple uređaja. Međutim, u App Storeu postoje i druge aplikacije koje vlasnicima uređaja iOS pružaju i druge značajke, poput mogućnosti slanja poruka ljudima koji nemaju uređaj koji je napravio Apple.

Od svih tih, WhatsApp je daleko najpoznatiji. Pogledajmo kako se WhatsApp i iMessage uspoređuju na iPhoneu osim očitih razlika među njima.

facebook broj teksta

iMessage

Kao što se očekuje od izvorne Appleove aplikacije, iMessage se izvrsno ponaša na iPhoneu i integrira se s drugim Apple uređajima. To uključuje i iPad i iPod Touch (koji radi na iOS-u 6 ili novijim), kao i Macove koji imaju najnoviju verziju OS X. Ovo je možda jedna od najvećih prednosti koje Apple nudi u odnosu na WhatsApp, koji zasad radi samo na iPhone.

iMessage ima vrlo jednostavno sučelje, s popisom vaših prošlih i trenutnih razgovora, poljem za pretraživanje i aktivnim zaslonom za razmjenu poruka koji koristite za pisanje novih poruka. Ako želite, možete izbrisati ili podijeliti i čitave razgovore ili pojedinačne poruke. Uz to, možete slati slike i male videozapise putem iMessage-a, iako su mogućnosti dijeljenja ograničene u Appleovoj rodnoj aplikaciji za razmjenu poruka.Jedan aspekt dijeljenja slikovnih i video datoteka u kojima iMessage lako pobjeđuje WhatsApp, jest njegova integracija s drugim izvornim aplikacijama. Ako želite, recimo, podijeliti neke fotografije iz aplikacije Fotografije, iMessage će se tamo pojaviti među glavnim izborima za to.

WhatsApp

Bez sumnje, glavna prednost WhatsApp-a za iPhone (0,99 USD) je ta što je lako dostupan širokom izboru pametnih telefona, uključujući Android, Blackberry, Windows Phone, pa čak i neke Nokia / Symbian telefone. Na taj način možete komunicirati s gotovo svima bez obzira na njihov pametni telefon. S druge strane, aplikacija nije dostupna ni za iPad, ni za iPod Touch, a tamo ga možete pokrenuti samo bijegom koji razbija vaš iOS uređaj.

oporaviti oznake krom

S druge strane, upotrebljivost stvari WhatsApp je daleko moćnija aplikacija od iMessage-a, omogućava vam pregled statusa prijatelja, slanje grupnih poruka i dijeljenje više od slika i videozapisa.

Aplikacija također sadrži niz unaprijed definiranih poruka koje možete jednostavno dodirnuti da biste ih odmah poslali. Povrh toga, postavke aplikacije omogućuju vam da podešavate neke postavke chata, pa čak i postavite svoj status kako bi drugi znali mogu li slobodno kontaktirati s vama ili ne.

Završne misli

Sve u svemu, WhatsApp je potpunija alternativa za razmjenu poruka s doslovno bilo kime, ako vam to ne smeta s iOS uređaja koji nisu vaš iPhone. Nepostojanje integracije vanjskih aplikacija je razočaravajuće, mada ne toliko ako samo kontaktirate svoje kontakte. S druge strane iMessage je velika mana nedostatak podrške za ostale operativne sustave, ali ako svi s kojima komunicirate već posjeduju Apple-ov uređaj, to je definitivno najprikladniji način slanja poruka, jer ih možete slati i primati čak i sa svog I Mac.