banner

Da bih pružio najbolje snimke zaslona za sve svoje članke, moram ih obraditi pomoću nekoliko alata. Do sada sam koristio RIOT za skupljanje veličina i komprimiranje fotografija i SnagIt za osnovne potrebe bilješki. Međutim, ponekad kad je platno na slici bijelo, morao sam im dodati obrube kako bi izgledali malo prezentiranije. Iako je izvrsno sredstvo, RIOT je imao mogućnost dodavanja obruba slike. SnagIt je imao mogućnost, ali to je trebalo učiniti ručno za svaku pojedinačnu fotografiju.

kako stvoriti youtube prečac na androidu

Jučer sam imao oko 16 fotografija kojima je trebalo obrub i jednostavno nisam bio raspoložen za ručni rad. Mislila sam da bi bilo bolje ako iskoristim vrijeme da potražim alternativu i spremim opterećenje budućih pretvorbi. A IrfanView je bilo moje prvo i posljednje odredište u potrazi.

Već smo vidjeli opsežni vodič za IrfanView i danas ćemo vidjeti kako pomoću opcije alata za paketno pretvaranje pretvoriti gotovo bilo koju vrstu slikovne datoteke bez ograničenja.

Nakon što se otvori IrfanView, kliknite na Datoteka-> Batch pretvorba / preimenovanje za otvaranje serijskog pretvarača.Možete i pritisnuti tipku s tipkom za prečac 'b' da biste to učinili. Pogledajmo sada broj stvari koje možemo učiniti s pretvaračem serije IrfanView.

Skupno pretvaranje vrste slike i kvaliteta kompresije

Vrlo osnovna stvar koja se može učiniti pomoću ovog alata je promjena vrste datoteke i komprimiranje izlazne kvalitete fotografija. Opcija je lako dostupna u načinu osnovnog pretvaranja serije i samo trebate odabrati izlazni format slika. Možete čak komprimirati slike i smanjiti veličinu i opću kvalitetu fotografija.

Kada završite, dodajte seriju, postavite odredišni direktorij i kliknite na Gumb Start Batch,

To je bio primjer jedne od osnovnih zadaća koju pretvarač serija može ispuniti. Pogledajmo sada njegove napredne mogućnosti.

kako koristiti kwgt

Super savjet: Pogledajte kako možete uštedjeti propusnost serijskim komprimiranjem fotografija prije nego što ih pošaljete na mrežu.

Batch veličina slike

Korištenjem opcije veličine paketa IrfanView možete promijeniti veličinu slike bilo pružanjem točne širine i visine slike ili spominjanjem postotnog smanjenja koje želite vidjeti na obrađenim fotografijama. Prva metoda može biti korisna kada su sve slike u šarži iste dimenzije, dok druga opcija dolazi kad su slike različite visine i širine.

Kad unesete samo širinu ili visinu, alat automatski postavlja odgovarajuću vrijednost kako bi se sačuvao omjer slike. Nova veličina može biti u pikselima, centimetrima ili inčima. Prije grupnog pretvaranja slika provjerite mogućnost Koristite napredne opcije u prozoru za paketnu pretvorbu.

Promjena dubine boje

Ponekad tijekom pretvorbe slika mijenjamo dubinu boje iz prave boje u 256 ili 16 bitnu boju, samo da smanjimo veličinu fotografije bez promjene njezinih dimenzija. IrfanView batch operacija za promjenu dubine boje pruža značajku s dozom izvrsnosti.

Korisnik ne samo da može promijeniti dubinu boje u standardnu ​​256 ili 16 bitnu boju, već može izabrati iz niza prilagođenih boja kako bi dobio najbolji rezultat veličine izlazne datoteke.

Zakrenite i dodajte granice

Fotografije također možete rotirati pomoću načina grupnog pretvaranja. Jednostavno provjerite srodnu opciju za rotiranje slika i spremanje postavki prije pokretanja serije. Mogućnost dodavanja obruba postoji i tamo se može pristupiti provjerom oznake Opcija veličine platna, U postavkama veličine platna odaberite boju pozadine platna i odaberite veličinu obruba na svim stranama.

Sam razlog otkrića IrfanView serije pretvarača bio je korištenje opcije obruba slike i vjerujte mi kad kažem da je to najlakša opcija.

Super savjet: Pogledajte kako možete automatski rotirati fotografije fotoaparata da biste popravili orijentaciju prije prijenosa na web.

brže proširenje kroma

Zaključak

Dakle, na taj način možete pretvoriti gotovo sve i sve što je povezano sa slikama koristeći batch mode pretvorbu slika u IrfanView. Ozbiljno, IrfanView za besplatan alat za uređivanje slika je samo izvanredan. Nedostaje vam mnogo ako ga još niste probali. Dajte, pucajte.