banner

Za svaki Mac korisnički račun postoji kućna mapa koja mu odgovara i koja sadrži sve podatke tog korisnika. Međutim, što se događa ako ime računa nije u redu, ako ga korisnik želi promijeniti ili ako jednostavno želi migrirati sve svoje podatke na drugi korisnički račun?

Windows 7 onesposobiti korisnički račun

Možete upotrijebiti Migration Assistant, ali ako na Mac računalu imate administrativni račun i znate svoj put oko OS X, tada taj postupak možete učiniti puno bržim i bez kvarova.

Pogledajmo kako to učiniti.

Bilješka: Za ovu vježbu pretpostavit ćemo da imate administratorski pristup svom Mac računalu i da je Početna mapa računa koji želite prenijeti već popunjena nekim stavkama u njoj.Korak 1: Prijavite se na svoj administratorski račun, otvorite Postavke sustava i prijeđite na Korisnici i grupe odjeljak tamo.

Prvo pronađite račun koji želite popraviti. Zatim na korisničkoj ploči sada možete izbrisati račun klikom na gumb '-' (minus) u donjem lijevom dijelu prozora. Obavezno spremite račun kao sliku diska,

Kako biste osigurali da je račun izbrisan, ali sadržaj sačuvan, idite na / Korisnici / izbrisani korisnici i tamo biste trebali pronaći DMG datoteku (u ovom slučaju GTest.dmg).

Otvorite ga i sadržaj matične mape izbrisanog računa trebao bi biti tamo.

Sada je jedan škakljiv dio. Unutar ove slike diska nalazi se nevidljiva podmapa s imenom Knjižnica koji sadrži sve vrste postavki i postavki računa za račun koji ste upravo izbrisali. Da biste u narednim koracima potpuno vratili ovaj račun, morat ćete vratiti i tu nevidljivu podmapu zajedno s ostalim sadržajem slike diska.

Da biste to učinili, zatvorite sliku diska koju ste upravo otvorili ali nemojte izbacivati ​​sliku diska sebe. Zatim, uz ikonu slike diska i dalje vidljivu, odaberite je jednim klikom i iz Tražilice Datoteka izbornika odaberite Duplikat opcija.

Ovom radnjom sav sadržaj slike diska (uključujući skrivenu podmapu Biblioteka) bit će kopiran na radnu površinu u mapu (pod nazivom ZTESTu ovom slučaju).

Nakon što učinite sliku, sada možete izbaciti sliku diska.

Korak 2: Preimenujte mapu u ispravno ime. U ovom slučaju, pretpostavimo da je ispravno ime računa GTO.

Još jednom se pomaknite do Korisnici mapu i taj prozor ostavite otvoren. Zatim povucite novo GTOmapu s radne površine na otvoren Korisnici mapu. Ako je potrebno, potvrdite autentičnost.

Sada otvorite GTO mapu (ako morate, potvrdite se pomoću administratorske lozinke) i zatim otvorite Desktop mapa unutar toga. Tamo biste trebali pronaći dokumente koji pripadaju ovom računu.

dodati duckduckgo u krom android

S tim potvrđenim možete stvoriti novi korisnički račun ako se uputite na Postavke sustava a onda do Korisnici i grupe kao što je već spomenuto.

3. korak: U tom prozoru kliknite gumb '+' u donjem lijevom dijelu da biste stvorili novi račun. Novom računu mora biti dodijeljen naziv matična mapa koju ste upravo prebacili u mapu Korisnici (u ovom slučaju GTO).

Voila! OS X će vam reći da ste bili uspješni pružanjem prozora upozorenja u kojem piše da će novostvoreni račun koristiti mapu koju ste upravo kopirali kao svoju početnu mapu, osim ako ne stvorite račun s drugim imenom.

Ako pokušate otvoriti mapu Desktop u početnoj mapi GTO-a, više nećete imati dozvolu za to, što sasvim sigurno dokazuje da je ovaj račun sada u vlasništvu novog korisnika.

Ako želite dodatno provjeriti je li to zaista račun GTO-a, možete se prijaviti u njega i potražiti ga Knjižnica mapu.

Jednostavno koliko vam se sviđa

I tu ga imate. Potrebno je reći da morate znati svoj put oko OS X da biste bili ugodni ovom procesu. Ali mogućnost ovog djela definitivno se isplati.