banner

Prošli su dani kada su ljudi koristili Bluetooth ili USB za prijenos datoteka. Sada se većina prijenosa datoteka odvija putem društvenih mreža poput WhatsAppa, Facebooka itd. Ili pomoću Near Field Communication (NFC) i Wi-Fi Direct.

Sa Wi-Fi Direct možete dijeliti datoteke među telefonima i prijenosnim računalima. Mnogo je sjajnih aplikacija za prijenos datoteka dostupnih na Play Storeu, poput Xender, SHAREit, Zapya itd.

Xiaomi je nedavno predstavio svoju aplikaciju za prijenos datoteka na Play Storeu. Ide pod imenom SnapShare / Mi Drop - Dijelite i prenesite datoteku (bez oglasa) i sada je dostupna za sve Android uređaje. To je jednostavna Android aplikacija koja dobro radi svoj posao. Radi jednostavnosti, u ovoj ćemo poruci ovu aplikaciju nazvati Mi Drop.

Također pročitajte: 8 kreativnih načina za korištenje NFC-a na Androidu

Usporedit ćemo tri aplikacije za prijenos datoteka - Mi Drop, Xender i SHAREit.

Veličina aplikacije

Zanimljivo je da tri aplikacije imaju različite veličine. Dok SHAREit teži 12-13MB, Mi Drop je na donjoj strani teži samo 4-5 MB. Xender, međutim, leži između njih dvoje i ima veličinu od 6-7MB.Preuzmite SHAREit - Prijenos i dijeljenje

Preuzmite Xender - Prijenos datoteka i dijeljenje

Preuzmite SnapShare / Mi Drop - dijeljenje i prijenos datoteke (bez oglasa)

Dizajn i korisničko sučelje

Mi Drop očito je najčišći i najjednostavniji od tri aplikacije. Kada otvorite aplikaciju, čekaju vas dvije ključne mogućnosti - slanje i primanje.

Na početnom zaslonu Mi Dropa nema dodatnih neugodnih stvari na kojima morate skenirati potrebne opcije. Jednostavna intuitivna aplikacija s postupkom u jednom koraku za dijeljenje datoteka.

Iako SHAREit također ima vidljive opcije slanja i primanja, na početnom se zaslonu učitava nepozvane stvari. S druge strane, Xender nema nepoželjnih smeća, ali mogao bi učiniti bolji posao u smislu dizajna.

Također pročitajte: SHAREit vs Xender: Koja je aplikacija za prijenos datoteka za Android bolja?

Kad je u pitanju odabir datoteka, Mi Drop opet pobjeđuje u utrci. Čista je i minimalistička. Dobivate opcije u obliku kartice za slike, videozapise, aplikacije itd.

I Xender i SHAREit nude izgled u obliku kartica za opcije poput slika, videozapisa i sl. Iako je lako prelaziti kroz više opcija, osjeća se skučenom. Ali, ujedno omogućuje odabir više vrsta datoteka.

Također pročitajte: 3 najbolje aplikacije za zaključani ekran za Android koje biste trebali isprobati

Podržane vrste datoteka

Srećom, sve tri aplikacije podržavaju sve vrste datoteka. Bez obzira želite li dijeliti slike, videozapise, dokumente, aplikacije ili bilo koji drugi oblik datoteke, ove tri aplikacije omogućuju vam jednostavno.

Zanimljivo je da sve tri aplikacije omogućuju i prijenos punih mapa.

Dijeljenje više korisnika

Kad je u pitanju dijeljenje uređaja na više uređaja, Xender i SHAREit vode u utrci. Nažalost, Mi Drop trenutno ne podržava dijeljenje više korisnika ili više uređaja. Datoteke ćete morati ručno prenijeti svakom korisniku.

S druge strane, SHAREit ima zasebnu opciju i sučelje za višekorisničko dijeljenje. To ide po imenu - Grupno dijeljenje, koje se nalazi pod ikonom izbornika u gornjem desnom kutu početne stranice. Možete dijeliti datoteke istovremeno s 5 uređaja.

Xender, međutim, nema zasebnu opciju za više dijeljenja. Koristi isti gumb Send za više dijeljenje. Na zaslonu za slanje morate odabrati više korisnika. U slučaju da se pitate, dijeljenje Xendera istovremeno je ograničeno na 4 uređaja.

Također pročitajte: 4 Android aplikacije za kloniranje drugih aplikacija, pokretanje više računa

Dostupnost na više platformi

Nesumnjivo je da je SHAREit daleko ispred ostalih dviju aplikacija kada je u pitanju dostupnost na svim uređajima. Dostupan je na širokom rasponu platformi kao što su Android, iOS, Windows telefon i Mac. Posjeduje i namjensku aplikaciju za Windows PC.

Iako je Xender dostupan i na više mobilnih platformi kao što su Android, iOS i Windows telefon, nema zasebnu aplikaciju za Windows i Mac. Međutim, možete ga koristiti na Mac i Windows koristeći njegov web alat.

Mi Drop je s druge strane dostupan samo na Android uređajima. Dolazi unaprijed instaliran na Xiaomi uređaje koji pokreću MIUI 9+. Ali za ostale uređaje morat ćete ga preuzeti iz Trgovine Play.

Mi Drop nema aplikaciju za Windows ili Mac. Ali datoteke možete prenijeti s vašeg Android uređaja na računalo pomoću ugrađenog FTP poslužitelja na Mi Dropu.

Također pročitajte: 7 najboljih galerijskih aplikacija za Xiaomi uređaje

Replikacija telefona

Zanimljivo je da sada aplikacije za prijenos datoteka dolaze i sa značajkom replikacije telefona. Ako želite prenijeti sve svoje datoteke i podatke poput kontakata, SMS-a itd. Sa svog starog telefona na novi, Xender i SHAREit to jednostavno napravite.

Dok Xender naziva ugrađenu funkciju u obliku replike telefona, ista značajka u Shareitu ide pod nazivom Cloneit. Ali, morat ćete preuzeti zasebnu aplikaciju - Cloneit - da biste koristili ovu značajku. Već ste možda pogodili da Mi Drop nema takvu značajku.

Također pročitajte: Kako koristiti CLONEit za kopiranje jednog Android-a na drugog

Oglasi ili Bez oglasa

Svi vole besplatne stvari i mrze dosadne oglase. Većina popularnih aplikacija dostupna je bez cijene. Ali svi programeri aplikacija trebaju novac i zato vidite kako se u aplikacijama pojavljuju oglasi.

retro tv zaključani ekran

Dok neke aplikacije imaju manje oglasa, druge su napukle. Srećom, Mi Drop je aplikacija bez oglasa. U ovoj aplikaciji nećete naći niti jedan oglas koji će dati čist izgled.

No, ostale dvije aplikacije imaju oglase. Xender još uvijek ima ograničenu količinu oglasa, ali kad je u pitanju SHAREit ... Bože moj ...… ispisan je oglasima i nepotrebnim stvarima. Jedno se izgubi u SHAREit svijetu suvišnosti u trenutku kada otvorite aplikaciju.

Također pročitajte: Najbolji način za preuzimanje torenta na Android bez oglasa

Prikaži povijest

Opet, kada je riječ o povijesti ili pregledu primljenih datoteka, SHAREit sakriva tu mogućnost ispod svojih nepotrebnih značajki. Srećom, Xender mogućnost Povijesti čini lako dostupnom. I ne samo to, već ima i čisto sučelje.

Mi Drop također ima lako dostupno i čisto sučelje povijesti. Ali, Mi Drop to naziva Prihvaćenim datotekama. Pa, to je zato što pokazuje samo prošle primljene datoteke, a ne poslane datoteke poput Xender i SHAREit.

Također pročitajte: 21 najbolji WhatsApp savjeti za Android i iOS

Brzina i veličina datoteke

Sve tri aplikacije hvale se što pružaju 200 puta veću brzinu prijenosa datoteka u usporedbi s Bluetoothom. Dok Xender može doseći i do 40MB / s, brzina SHAREita ograničena je na 20MB / s. Aplikacija Mi Drop također nudi jednako dobre brzine prijenosa datoteka.

Kada je u pitanju veličina datoteke, sve tri aplikacije šalju datoteke bez ikakvih ograničenja. Znači, pomoću ovih aplikacija možete slati datoteke neograničene veličine.

I ja biram ...

Ako želite jednostavnu aplikaciju za prijenos datoteka za Android uređaje bez oglasa, Mi Drop je jasan odgovor. Iako vam omogućuje dijeljenje datoteka s računalom Windows, nećete ga moći koristiti na iOS-u.

Ako tražite istinsku aplikaciju za više platformi, i Xender i SHAREit su dobre opcije. Međutim, morat ćete živjeti s softverom koji se otpuhao ako idete sa SHAREit. Dakle, izabrao bih Xender kao najboljeg između njih dvoje.