banner

Android tržište upravo je vidjelo dva nova uređaja - Moto G5 Plus i Redmi Note 4. Lansirani početkom 2017. godine, ova dva uređaja zgrabila su poprilično očne jabučice svojim impresivnim karakteristikama i novim izgledom. Stoga se čini pravednim da ova dva uređaja baratamo jedan protiv drugog i vidimo koji od njih bolje vrijedi za vaš novac.

Imajte na umu da smo u ovom postu usporedili varijantu od 4 GB.

Oblikovati

Redmi Note 4 ima novi izgled s vitkim i suženim rubovima i crticom sjajnih linija razdvajanja. Ispred imamo stakleno zakrivljeno 2,5 D, a sa stražnje strane senzor otiska prsta i kamera čine uravnoteženi izgled. Iako je Mi ispolirao izgled Redmi Note 4, na prvi pogled nećete pronaći mnogo razlike između ovog i ostalih telefona u ovom segmentu.

S druge strane, Moto G5 Plus u paketu je osvježavajućeg izgleda, s potpuno metalnim kućištem i sjajnim rubovima. Pored uobičajenih stvari kao što su rockeri za glasnoću i tipke za napajanje na bočnim stranama, Moto G5 Plus se pakira u sim ladicu na vrhu uređaja. Zvuči sjajno? Pa, evo razlike.

1. Zaštita stakla

Moto G5 Plus paketi u Corning Gorilla glass 3, što znači da ćete se morati vratiti natrag u slučaju slučajnog pada. Situacija je potpuno drugačija u slučaju Redmi Note 4. Nažalost, on ne dolazi sa ugrađenim zaštitnim staklom, a osim toga, kvaliteta gradnje je krhka što ga čini udubljenim u tijelu.2. Sim ladica

Postoji li izraz najboljeg od tri svijeta? Da postoji, pogodno bi bilo za sim ladicu G5 Plus. Omogućuje vam šamaranje dva sim-a i memorijsku karticu zajedno.

Sim ladica Note 4 uobičajena je u najboljem slučaju - morate odabrati 2 sim kartice ili sim karticu i memorijsku karticu. Izbor je prepušten vama.

Hardver

I Redmi Note 4 i G5 Plus pokreće Octa-core Snapdragon 625 koji radi na 2 GHz. Alat za usporedbu AnTuTu imao je ocjenu oko 62896 i 63342 u G5 Plus i Note 4.

cam aplikacije za ipad
Rezolucija zaslona oba uređaja je ista u 1080x 1920. Razlike se ističu kada je u pitanju baterija. Dok Note 4 pokreće baterija od 4100 mAh, G5 Plus ima nešto manju snagu od 3000 mAh.

1. Vrsta punjenja

G5 dolazi s turbopunjačem koji vam omogućuje brzo punjenje uređaja, dok je punjač Note 4 opremljen brzim punjačem.

Kao što već morate znati, ako tražite punjenje u letu, G5 je jasni pobjednik.

Saznajte kako se punjenje OnePlus 3 razlikuje od Qualcomm-ove brze punjenja.

2. LED svjetla

LED-lampica obavijesti Moto G5 Plus je neobična, jer će raditi samo ako je i kada se uređaj ukorijenio. Isto je potpuno suprotno za Redmi Note 4.

Ovdje će svjetlost svijetliti u svojoj slavi bez obzira na status korijena.

Dakle, u ovom konkretnom segmentu rekao bih da je to kravata, jer na vama je da odlučite koji je najvažniji - vrsta punjenja ili svjetla obavijesti.

izdvojite zvuk iz video androida

Optimizacija softvera i sučelja

Note 4 dolazi u paketu s Android Marshmallow 6.0 i radi na MIUI 8. Nasuprot tome, G5 Plus će vam omogućiti da Android kao dionicu doživite Nougat 7.0.

Značajke ili zalihe?

Opet je opcija u vašem. Sigurno morate znati da kakav je doživljaj dionica Android - nema značajki kažnjavanja RAM-a znači da morate doživjeti najlakše prijelaze.

Ali to također znači da često gubite na mnogim značajkama i na kraju se morate ponovno prisloniti na aplikacije treće strane.

Naprijed spomenuto, Redmi Note 4 dolazi s teškim ROM-om MIUI 8 i udružuje se s dodacima. Od aplikacija za kloniranje, pomicanja zaslona do drugog prostora - ugrađeni ste u gotovo sve korisne stvari.

sinkronizirati Windows Media Player na android

Fotoaparat

Prvo, razgovarajmo o specifikacijama fotoaparata. G5 plus dolazi s 12 MP s otvorom blende F1.7 i autofokusom s dvotonskom LED bljeskalicom, a Note 4 ima 13MP s otvorom blende F2.0, fazno automatsko fokusiranje u kombinaciji s dvotonom LED bljeskalicom.

Faktor odlučivanja? Otvor blende!

Odlučujući faktor u segmentu fotoaparata nisu brojevi u megapikselu, već otvor blende. Kombinacija F1.7 i dvostrukog automatskog fokusiranja u G5 Plus čini fotografije izvanrednim jer dobivate jasnije i jasnije slike u usporedbi s Redmi Note 4 (čak i pri slabom svjetlu).

Gore navedene slike pomoći će vam da bolje odlučite koji će fotoaparat pobijediti. Popularno web mjesto, Engadget, opisao je G5 plus kameru jednako sjajno kao i onaj na Galaxy S7.

Baterija

Naprijed spomenuto, baterijska jedinica oba uređaja značajno se razlikuje - 4100 mAH vs 3000 mAh. Ovo je mjesto gdje Redmi Note 4 ima nadmoć nad Moto G5 Plus.

U tipičnom danu korištenja koji se sastojao od testova aplikacija, pretraživanja putem interneta i sesija igara, Redmi Note 4 dao je impresivne performanse. Trajao je čitav dan tijekom teške uporabe i trajao je dan i pol normalnog dana. Impresivno, zar ne?

Moto G5 Plus dao je manje nego impresivne performanse. Na sličnoj vožnji kao što je gore, nije bio u stanju trajati ni cijeli dan.

Ako dođete do vremena punjenja jer Redmi Note 4 nije opremljen brzim punjenjem, možete očekivati ​​da će vrijeme punjenja biti između 4-5 sati. U slučaju Moto G5 Plus, trebati će vam manje vremena da ga potpuno napunite.

Dakle, koga manjeg vraga ćete odabrati? Ako mene pitate, dulji vijek baterija zvuči plodnije.

Cijena

Cijena - krajnji odlučujući faktor kada je u pitanju odabir koji će uređaj doći do vaših ruku. Moto G5 Plus s 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije u Indiji je 16.999 INR, dok je Redmi Note 4 s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije po cijeni od 12.999 INR.

Blagi ulov ovdje, Note 4 igra ulogu skrivenog zmaja - dostupan je samo putem flash prodaje. Nema takvih ulova za Moto G5 Plus.

Dakle ... Što vrijedi vašeg novca

Ovo su bili neki od glavnih prednosti i nedostataka za oba uređaja. Izbor je na kraju vaš - bez obzira želite li više upotrijebiti uređaj sa sokom s odličnom kamerom, jazzy dizajnom i zalihama Android uređaja ili telefon s impresivnim vijekom trajanja baterije, pristojnim performansama fotoaparata u kombinaciji s osjetljivim tijelom.