banner

Mini preglednici su sjajni jer su brzi. Takvi su preglednici najprikladniji za telefone s manje memorije, prostora za pohranu i malih čipseta male snage. Budući da su fantastične i značajne značajke oduzete, mini verzije mobilnih preglednika poput Opera Mini i UC Mini rade čak i sa sporijim mrežama.

UC Mini je popularan preglednik jer štedi na propusnosti, troši manje prostora i memorije, podržava više jezika i pakira blokator oglasa.

Imajte na umu da je preglednik UC povučen iz Play Storea nakon što je nekoliko korisnika Reddita optužilo da aplikacija Alibaba krade podatke i krši pravila o privatnosti. Kasnije je UC Browser poslao službenu izjavu i od tada se aplikacija ponovo pojavila u Play Storeu.

Iako UC Mini nikada nije bio zabranjen, i dalje ga neodlučno preporučujem, posebno nakon onoga što se dogodilo s preglednikom UC.

Preuzmite UC MiniBlokiranje oglasa Opera Mini, brže učitavanje stranica sa manjim prostorom, kao i zahtjevima za memorijom i manjom potrošnjom propusnosti.

Preuzmite Opera Mini

Pogledajmo kako se ova dva preglednika međusobno uspoređuju i koji je bolji.

1. Veličina i dozvole aplikacija

Popis Opera Mini na Play Storeu ne spominje njegovu veličinu datoteka, ali na mom Redmi Note 5 Pro zauzima 35 MB. UC Mini uzima 85MB što je i dalje malo, ali više nego dvostruko više od Opera Mini.

Sadržajna ocjena UC Mini u Trgovini Play kaže da je prikladna za djecu iznad 12 godina i omogućuje neograničen pristup internetu. UC Mini preglednik nije idealan za djecu.

Iz nekog razloga, i Opera Mini i UC Mini žele pristupiti zapisima telefonskih poziva i kontrolirati ih. UC Mini odbija raditi osim ako ne dopustite pristup funkcijama vašeg telefonskog poziva. Začudo, pop-up spominje da je vaš telefon zaštićen Pravilima o privatnosti korisnika.

Što ako ne želim pozivati ​​brojeve izravno iz aplikacije, ali želim svoje podatke držati privatnima? Mislim da je to trebalo biti fakultativno. U idealnom slučaju, mobilni web-preglednici ne trebaju ova dopuštenja za rad.

zgodnih besplatnih android aplikacija

Iako se i UC Mini i Opera Mini prikazuju oglasi, posljednji dolazi sa zadanim upozorenjem kada prvi put otvorite aplikaciju.

Obje aplikacije koje inzistiraju na nepotrebnim dozvolama čine me nesretnima. Srećom, Google je najavio uklanjanje aplikacija koje zahtijevaju zapisnike poziva i dozvole za SMS. Pogledajmo kako se to odigrava u budućnosti.

Također na Guiding Tech

Kako promijeniti lokaciju za preuzimanje u Opera Mini na Androidu

Čitaj više

2. UI i dizajn

Opera Mini krasi zgusnut dizajn s puno veza i opcija upravo na početnom zaslonu. Odmah ispod adresne trake koju pokreće Google, vidjet ćete skup zadanih oznaka. Ispod su priče i vijesti koje je Opera objedinila. Nisam mogao pronaći način da ih onesposobim. Nažalost, možete odabrati samo željeni jezik i zadane kategorije vijesti.

yahoo aplikacije za iphone

Pri dnu se nalazi poznati Opera logotip, a dodirom na njega dat ćete pristup postavkama, oznakama, blokatoru oglasa, izvanmrežnim stranicama i preuzimanjima. Mogućnost uštede podataka počiva na vrhu izbornika.

Čak i UC Mini ima podjednako prepuno korisničko sučelje s vijestima, kao i video sažetke koji se prikazuju u nekoliko kategorija i jezika. Kao što je ranije navedeno, UC Mini prikazuje sadržaj za odrasle prema kartici Preporuči.

Dodatne opcije poput videozapisa, oznaka i kartica dostupne su s dna zaslona. Doticanjem gumba za dom u donjem desnom kutu pojavit će se adresna traka s nekim zadanim oznakama.

3. Blokator oglasa

I preglednici Opera Mini i UC Mini dolaze s ugrađenim blokatorima oglasa. Međutim, samo jedan od njih čini bolji posao blokiranja oglasa.

Alexander Zverev nedavno je razbio svoj reket tijekom Australian Opena. Da vidimo što on ima reći o tome.

Kao što vidite, Opera nudi besprijekoran doživljaj gdje nema nedostatka sadržaja nakon blokiranja oglasa. S druge strane, iako UC Mini učinkovito blokira oglase, ipak prikazuje znatan jaz između sadržaja. Na telefonima s manjim zaslonom, isti će članak možda stvoriti dojam da ste stigli do kraja članka.

Također na Guiding Tech

Kako se riješiti upozorenja o kolačićima na Chromeu, Firefoxu i Operi

Čitaj više

4. Ušteda podataka

Obje su aplikacije prilično dobre u štednji dragocjene propusnosti i brzom učitavanju stranica. Posljednjih dana koristim obje aplikacije, a razlika je bila zanemariva. Moja se upotreba uglavnom sastojala od otvaranja nekoliko stranica i čitanja nekoliko članaka. Evo rezultata za Opera Mini.

Klikom na ikonu Opera otkriva se da sam spremio 1,5 MB podataka i blokirao dva oglasa. Pregledao sam koristeći zadane postavke što je značilo uključivanje slika visoke kvalitete.

Ako kliknete na statistiku, možete vidjeti cjelodnevni kvar s postavkama za kvalitetu slike i spremanje podataka. Promjena ovih postavki može vam pomoći uštedjeti još više podataka.

Evo rezultata za UC Mini.

UC Mini nije spremio niti jedan KB podataka! To je bilo iznenađujuće otkad sam čuo da je prilično dobar u uštedi propusnosti. Kako bih bio siguran da koristim aplikaciju ispravno, prijavila sam se pomoću Googlea i ponovno otvorila stranicu. Ipak nema sreće.

Tada sam shvatio svoju pogrešku i prešao s Wi-Fi-ja na mobilne podatke. To je uspjelo.

Tako UC Mini sprema podatke samo kada koristite mobilne podatke na svom telefonu.

Što se događa ako koristim mobilnu žarišnu točku? To je Wi-Fi, ali još uvijek mobilni podaci. Posjedujem dva mobitela, a drugi ga često koristim kao žarišnu točku da biste postigli posao. Sigurna sam da postoje i drugi poput mene. Kako bih testirao sumnju, povezao sam telefon pomoću mobilne žarišne točke i ustanovio da je to istina.

UC Mini neće spremiti nikakve podatke ako za pristup internetu putem telefona koristite Wi-Fi mrežu, čak i ako je putem vruće točke.

5. Ostale značajke

I UC i Opera nude nekoliko dodatnih značajki. U popularnom mračnom načinu možete koristiti oba mobilna preglednika. Međutim, Opera Mini je jednostavno smanjila postavku svjetline pri uključivanju tamnog načina rada. To je blesavo! Srećom, UC Mini to ispravno prikazuje i prikazuje web stranice s tamnom pozadinom.

galaksija fit e

Iako je crvena zadana tema Opere, možete je promijeniti u druge boje u odjeljku Teme u Postavkama.

UC Mini ima prednaložene pozadinske pozadine koje možete odabrati besplatno preuzeti. Možete provjeriti različite kategorije da biste potražili željenu pozadinu. Također možete koristiti fotografije na telefonu kao pozadinu na UC Mini.

UC Mini nudi nekoliko zgodnih alata poput Screenshot-a za spremanje web stranica u slike, međuspremnik za kopiranje i spremanje URL-ova i skener QR koda. Te opcije možete pronaći u izborniku Alati.

Pregledavanje novog svijeta

Ironično je da obje aplikacije za pregledavanje blokiraju oglase na web-lokacijama trećih strana, a zatim nastavljaju prikazivati ​​sponzorirani sadržaj i oglase na početnim zaslonima. Otkrio sam da je Opera Mini usmjerenija s ograničenim brojem značajki koje uglavnom dobro funkcioniraju.

UC Mini nudi više značajki i mračan način rada, ali dolazi s upitnom prošlošću i zahtijeva nepotrebna dopuštenja aplikacija.

Dobivate izbor korištenja bilo kojeg Mini preglednika za mobilne uređaje i živite s njihovim pogodnostima.

Dalje: Nisi zadovoljan nijednim od njih? Trebali biste provjeriti preglednik Delphin. Evo 5 nevjerojatnih značajki koje će vam pomoći u pozivu.