banner

Norveška tvrtka za pregledavanje Opera predstavila je svoj novi preglednik, koji je dostupan za preuzimanje na sve Macu i Windows PC, a tvrtka navodi kako je njegov Neon preglednik zavirio u „budućnost web preglednika“.

touchpad za android

Novi preglednik zasnovan je na istom motoru kao vodeći preglednik tvrtke Opera i još nije u potpunosti spreman za zamjenu internetskih preglednika jer tvrtka tvrdi da je to još uvijek „koncept“.

Ipak, u fazi koncepta Neon preglednik je pogled u budućnost pretraživanja interneta, a trenutni preglednik Opera uskoro će biti ažuriran s nekoliko svojih značajki.

'Današnji web preglednici u osnovi su iz prošlog tisućljeća, vremena kada je web bio pun dokumenata i stranica. Projektom Opera Neon želimo pokazati ljudima svoju viziju budućnosti interneta ', rekao je Krystian Kolondra, voditelj preglednika Opera.

Opera Neon ima prilično interaktivnu početnu stranicu koja se također osjeća svježom. Početna stranica i dalje sadrži prečace s oznakama i najbolje posjećene web stranice; prekriva ih kao plutajuće mjehuriće s pozadinom jednakom pozadini radne površine.Super značajke Neon House of Opera

Adresačka traka je jednostavna linija iznad ovih plutajućih mjehurića na početnoj stranici. Kartice web mjesta ne prikazuju se na vrhu, kao što je slučaj sa svim ostalim preglednicima, već se prikazuju kao kružni mjehurići na desnoj bočnoj ploči preglednika - koji daju efekt animacije svaki put kada otvorite ili smanjite karticu.

'Od svog osnutka prije 20 godina, Internet je postao bitan dio našeg života. Svakodnevno joj milijuni ljudi pristupaju putem svojih omiljenih web preglednika. No, Internet se stalno mijenja i isto to moraju činiti i preglednici ', dodala je.

Na lijevoj ploči preglednika nalazi se niz alata. Jedan od njih omogućuje snimanje zaslona web stranice i omogućuje ih da ih pregledate drugim alatom.

Drugi alat omogućuje korisniku da pregleda sva preuzimanja putem preglednika, a alat 'Player' omogućuje vam pregledavanje svih pjesama i videozapisa dostupnih na svim otvorenim karticama.

'U prošloj godini Opera je pojačala igru ​​za preglednike, uvodeći nove značajke poput besplatnog VPN-a i vlastitog blokiranja oglasa, ali tvrtka je shvatila da je sada vrijeme da netko pravilno ospori industriju preglednika', zaključila je Kolondra.

novi 2ds xl pokeball
Jedna od najboljih karakteristika Neona je pregledavanje s razdvojenim zaslonom koje omogućuje korisnicima da povuku karticu s mjehurićima preko otvorene stranice, a preglednik će sam pogled podijeliti u dva dijela - s podesivim veličinama za podijeljene jezičke.

Do sada se preglednik osjeća malo sporo, ali kako se tvrtka također čini nesigurnom u to i ne hvali se kao da je riječ o gotovom proizvodu, Opera Neon sigurno izgleda kao proizvod koji bi se mogao pokazati perspektivnim u budućnost.