banner

Od svog osnutka Google Maps je prešao dug put. Sada je to alat bogat značajkama koji pruža točne upute za rute za većinu glavnih gradova na svijetu.

Međutim, postoje šanse da možda neće moći pravilno primijetiti lokaciju ili pokazati upute (posebno ako je to mali grad, a podaci o lokaciji nisu dostupni). U takvim slučajevima, alat poput Scribblemaps moglo bi vam dobro doći. To je internetski alat koji omogućuje lako crtanje, tj. Pisanje po Google kartama. Karte možete uređivati ​​crtanjem linija, strelica, dodavanjem teksta, oblika i markera na bilo koje područje.

Jedna od najboljih stvari u vezi s ovim alatom je ta što vam omogućuje spremanje promjena, a zatim dijeljenje istih putem e-pošte ili društvenih mreža. Stoga biste ga mogli upotrijebiti da biste naznačili točnu lokaciju, a zatim je podijelili s nekim tko treba znati.

Karta bi se mogla ugraditi u vašu web stranicu ili blog ili podijeliti kroz Facebook zid.

Kartu možete zaštititi i lozinkom. Nakon spremanja, generirat će vezu za kartu. Možete podijeliti ovaj URL putem različitih web lokacija društvenih medija ili ih poslati e-poštom prijateljima.Uređivač koji dolazi uz ovaj alat je lijep. Možete raditi razne stvari kao što su postavljanje markera i teksta (dostupna je i prethodna postavka teksta), izrada prilagođenog widgeta i još mnogo toga. Karta se može spremiti u GPX (GPS razmjenjivački oblik) i KLM formatu.

Osim Google karata, dostupno je i nekoliko drugih karata. Karte možete pregledati odabirom različitih usluga u donjem desnom kutu. Ove su usluge Openstreetmap, Cloudmade, Cloudmadeplus, Astra itd. Karte možete pregledavati u satelitskom prikazu, baš kao i na Google kartama.

Svojstva

  • Uređujte karte putem interneta crtanjem linija i strelica te dodavanjem teksta.
  • Alat za brisanje automatskog detektora elemenata.
  • Dijelite karte slanjem e-pošte ili prikazujući ih na svom Facebook zidu.
  • Spremite karte u KML / GPX formatu.
  • Mashup Google Maps.
  • Okvir za pretraživanje za lako pronalaženje lokacija
    Pogledajte karte skripti za uređivanje Google karata na mreži. Pogledajte i Google Transit.