banner

iOS je zatvoreni sustav. Svaka aplikacija radi u vlastitom okruženju silosa. Aplikacije ne mogu pristupiti značajkama upravljanja datotekama. Čuli ste sve prije.

Iako sve zbog čega je iOS sigurniji i brži od platformi poput Androida, također ga čini ograničenim na određene osebujne načine.Primjerice, preuzmite datoteku. Išli biste na telefon Safari ili Chrome, dodirnite datoteku za preuzimanje i ako je to nešto poput dokumenta, bit će preuzeto, ali morat ćete ga odmah prenijeti u aplikaciju da biste je pogledali ili će se datoteka izgubiti. zauvijek. U sustavu iOS ne postoji istinska značajka za preuzimanje ili preuzimanje. Za to se trebamo obratiti aplikacijama trećih strana.

Bilješka:Android telefoni omogućuju vam pristup vašim preuzimanjima izravno, putem preglednika datoteka - baš kao i mape Preuzimanja na vašem računalu.

Najbolji: Preglednik žive

Preglednik Mercury (besplatna osnovna aplikacija - 0,99 USD za Pro verziju) jedan je od najboljih preglednika treće strane za iOS. Ako ste nepokolebljivi, to lako može zamijeniti Safari za vas. Evo preuzimanja njegovih značajki.

  • Sinkronizacija povijesti i oznaka iz Firefoxa i Chroma
  • Značajka bogata menadžer za preuzimanje s podrškom za nastavak
  • Podrška za preuzimanje bilo koje vrste datoteka - glazbe, videa, PDF-a, Office dokumenata itd.
  • Blokiranje oglasa
  • Pretraživanje, oznake, prebacivanje korisničkih agenata i puno više.

Preuzima se sve što se može preuzeti.

vijek trajanja baterije za galaxy s10

Kako se preuzimanje u živu razlikuje od safarija?

Kao što sam gore spomenuo, Safari i Chrome nemaju posvećene upravitelje preuzimanja. Recimo, na primjer, idem na web stranicu na kojoj se nalaze besplatne preuzete pjesme ili podcast i kliknem vezu koja kaže Preuzmite MP3,

kako promijeniti pozadinu na google crtežima

Sto ce se dogoditi? Safari će otvoriti novu stranicu i započeti reprodukciju datoteke, ali ona se zapravo neće preuzeti u lokalnu pohranu. To se može vidjeti na snimkama zaslona u nastavku.

Sad kad odem na istu stranicu u Mercury Browser i dodirnem i zadržim vezu, dobijem poruku Poveznica za skidanje opcija. Kada dodirnete, odmah pokrećete preuzimanje u pozadini. Do trenutnih preuzimanja mogu pristupiti dodirom ikone izbornik ikonu i odabir datoteke,

Mogu preuzeti više datoteka odjednom, zaustaviti i nastaviti preuzimanja i pristupiti dovršenim preuzimanjima. Štoviše, aplikacija ima ugrađeni pregled za medije i dokumente, tako da čak ne moram ići na drugu aplikaciju da bih otvorila datoteku.

Ali mogu ako odlučim. Pritiskom i držanjem datoteke dobivate zadani izbornik za dijeljenje iOS-a. Ovdje mogu otvoriti datoteku u bilo kojoj podržanoj aplikaciji.

snimite krom karticu

Dok koristim iOS 8, dobivam pristup dijeljenju proširenja. To znači da mogu prenijeti datoteku izravno u Dropbox, spremiti dokument koji sam preuzeo u Evernote i još puno toga.

Alternativa - Downloader za iOS

Downloader je pojednostavljena verzija Mercury Browser-a, ali je obuzet oglasima - i natpisima i iskačućim oglasima. Sva aplikacija sadrži dio za preuzimanje koji je uključen u preglednik Mercury. Na površini, to bi moglo biti dovoljno.

Ali predlažem da se klonite takvih namjenskih aplikacija. Prvo, nisu tako dobro osmišljeni i optimizirani kao potpuno ispunjeni preglednici. I drugo, skočni oglasi stvarno pokvariti iskustvo.

Vrijedno bi bilo kada bi pružili nešto više, nešto što Mercury Browser nema. Ali nažalost, nemaju.

Kako preuzeti datoteke na iOS-u?

Što koristite za preuzimanje datoteka na iOS-u? Mislite li da će Mercury Browser biti nadogradnja za vas? Javite nam u komentarima u nastavku.

Gornja slika putem Shutterstoka