banner

Neutralnost mreže važan je aspekt jer Internet onemogućuje monopol poduzeća / web stranica s dubokim džepom - pomaže u stvaranju interneta raznovrsnijim i slobodnijim mjestom.

Ako ne radi o neutralnosti mreže, korporativni bigwigsi mogu si priuštiti plaćanje davatelja internetskih usluga kako bi umanjili promet koji ide na neku drugu web stranicu i usmjeriti ih na svoje.

Neutralnost mreže nužna je jer Internet ne samo što Internet čini slobodnim za upotrebu kao što bi korisnik mogao ugoditi, već održava i zdravu konkurenciju između milijuna web lokacija koje pokušavaju označiti internetski krajolik.

minus dijeljenje datoteka
Pročitajte i: 7 Chromeovih ekstenzija za Gmail koje biste trebali dobiti odmah.

Bez neutralnosti mreže, nijedna nova tvrtka neće moći pokrenuti svoje poslovanje bez ulaganja značajnog iznosa novca u planove davatelja internetskih usluga.Iako ne postoji sigurnost da će davatelji internetskih usluga krenuti tim putem, ali moraju zaraditi novac, a ako se otvori još nekih avenije, nisam siguran koliko dugo bi mogli izdržati.

Budući da se neutralnost mreže suočava s neposrednom prijetnjom Trumpove administracije dok oni žele poništiti odluku iz vremena predsjednika Obame, nema sumnje da građani moraju biti sve svjesniji opasnosti interneta, a da mreža ne postoji.

Što će se dogoditi Internetu bez neutralnosti mreže?

Na raspolaganju su stotine i tisuće članaka i istraživačkih materijala kako biste saznali više o neutralnosti mreže, ali evo načina da to iskusite iz prve ruke.

Uklanjanje simulatora neutralnosti mreže - Google Chrome proširenje - pomaže korisnicima da dožive kakav bi zapravo bio ako FCC stvarno poništi odluku posljednje vlade o održavanju neutralnosti mreže.

kako izbrisati skype povijest poziva

Proširenje usporava internetsku vezu i blokira pristup na nekoliko web stranica. Na primjer, od vas se traži da koristite Hulu ako pokušate pristupiti Netflixu.

To se zaista ne može dogoditi čak i ako se ukinu zakoni o neutralnosti mreže i davatelji internetskih usluga dobiju veću kontrolu nad načinom na koji ljudi koriste internet, ali proširenje pokazuje najgori slučaj.

Ne bih se kladio ni na jedan davatelj internetskih usluga koji ne bi zloupotrijebili pad neutralnosti mreže kako bi povećali svoje zarade.

Navodno će tehnološke tvrtke poput Amazon, Kickstarter, Mozilla, Etsy i još više voditi kampanju protiv FCC-a za zaštitu neutralnosti mreže.