banner

S trostrukom postavkom kamere, prekrasnim zaslonom i ultrazvučnim skenerom otiska prsta, Samsung Galaxy S10 / S10 Plus vrišti - budućnost je ovdje. Samsung je podigao traku kada je u pitanju One UI i cjelokupni dizajn Galaxy S10, za razliku od njegovih prethodnih iteracija.

Korisnici struje znaju da je prvo što moraju učiniti nakon izvlačenja telefona - prilagoditi ga. Dakle, ako ste nedavno kupili Samsung Galaxy S10 ili Galaxy S10 Plus, evo hrpe savjeta i trikova koji će vam pomoći da izvučete maksimum iz njega.

Kupiti

Samsung Galaxy S10 Plus (128 GB | 8 GB)

Pogledajte Samsung Galaxy S10 Plus na Amazonu ako još niste kupili ovaj sjajni telefon.

Kako će biti dugog posta, krenimo.1. Promijenite vrstu navigacije

Prema zadanim postavkama, Samsung Galaxy S10 stiže s uobičajenom navigacijskom trakom na dnu. No, to je 2019. godina, a čvrsti navbar krade dinamičan izgled telefona. Dobra vijest je da ovaj telefon pruža navigacijske geste koje izgledaju super i omogućuju vam da najbolje iskoristite prostor na zaslonu.

Da biste se prebacili na ovaj način, idite na Postavke> Zaslon> Navigacijska traka i odaberite Cijeli zaslon.

Od sada pa povucite prstom prema gore s lijevog kuta i pomaknite se prema gore prema gore i povucite prstom prema gore s desnog donjeg kuta da biste se vratili natrag. Da biste se vratili kući, prelazite prstom prema gore s sredine ekrana.

Super savjet: Galaxy S10 Plus dolazi s univerzalnom značajkom pretraživanja koja se zove Finder. Od aplikacija do postavki i datoteka za pretraživanje, informacije donose gotovo sve.
Također na Guiding Tech

#Samsung

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu Samsung stranicu s člancima

2. Sakrij tu rupu

Zar te rupe za bušenje nisu po vašem ukusu? Ako je odgovor da, nemojte očajavati da se te rupe mogu lako sakriti.

Jedina mana je da morate žrtvovati nešto prostora na zaslonu. Međutim, ako ste i dalje spremni nastaviti s tim, idite na Postavke zaslona> Aplikacije na cijelom zaslonu i prebacite prekidač za Sakrivanje prednje kamere.

Jako mi se sviđaju one čudne kamere za bušenje. Jedina je mana što sklon propadam prozor s obavijestima prevlačenjem prema dolje s gornjeg desnog kuta. To ostavlja mrlje na kameri. Nažalost, ne mogu puno učiniti osim promijeniti svoju naviku.

Ako je samo Samsung stavio ikonu Postavke na lijevoj strani. Uzdah.

3. Istražite način odabira pregleda

Zahvaljujući Androidu 9.0 Pie i jednom korisničkom sučelju, pristup nekim kontrolama kao što su Pop up View, Info App ili Split Screen prilično je jednostavan. Sada, umjesto da zaronite u postavke, ove se opcije ubacuju u odjeljak Pregled izbora pod nazivom izbornik Recents.

Da biste im pristupili, otvorite izbornik Recents i dodirnite ikonu aplikacije. Tako zgodno!

Super savjet: Također možete koristiti Finder iz odjeljka Pregled.

4. Istražite postavke ivica i prikaza

Edge Panels možda su jedna od najboljih karakteristika Samsungovih vodećih brodova. Sve što trebate učiniti je prijeći prstom pravo s ruba zaslona, ​​a korisničko sučelje će vam predstaviti hrpu zaslona. Pomoću ovih ploča možete brzo pristupiti svojim omiljenim aplikacijama i kontaktima.

Ali najbolja stvar o rubnim pločama je ta što ih možete u potpunosti prilagoditi. Na primjer, ako želite ploču s aplikacijama prije ploče Osobe ili želite dodati / ukloniti nekoliko ploča - sve je to moguće. Također možete promijeniti pristupnu stranu rubne ploče s desna na lijevo.

Sve su ove postavke dostupne u odjeljku Zaslon> Edge Screen> Edge ploče.

Odaberite odgovarajuće ploče dodirom na prazan krug na vrhu kako biste omogućili ploče. Da biste promijenili boju ili bočnu stranu ručke, dodirnite izbornik s tri točke i odaberite Ručicu ivice.

Dok ste kod njega, ugađajte i osvjetljenje Edgea. Galaxy S10 Plus pruža obilje svjetlosnih efekata.

Od raznobojnih efekata do ispucalih rubova, nakon dodirivanja stila Edge osvjetljenja, dobivate puno mogućnosti.

5. Prebacite se iz zaslonskog načina

Dinamični AMOLED zaslon Galaxy S10 Plus jedan je od najboljih zaslona trenutno. Međutim, dok sam ga postavljao, osjetio sam da ekranu nedostaje određeni zing. Ispada da S10 stiže s načinom zaslona postavljenim na Natural, čime se ekranu daje izgled.

Ako ste netko tko preferira da njihov zaslon telefona ima naglašene boje, najbolje je kladiti se prebaciti se na režim Vivid.

stream android igre na pc

Da biste promijenili postavke, prijeđite na Postavke zaslona> Način zaslona i odaberite Vivid. Također, možete pomaknuti klizač ulijevo ako volite plavkastu nijansu.

6. Konfigurirajte uvijek na zaslonu

Dopustite mi da ponovim - Dynamic AMOLED ploča je prekrasna. Dakle, ima smisla samo uključiti Uvijek prikazan (AOD). Ova uredna značajka ne samo da prikazuje vremenske podatke, obavijesti, vrijeme i postotak baterije, već daje vašem telefonu super šik izgled. Da biste je dodali, možete se odlučiti za elegantna lica sata koje će se prikazivati ​​iznad nje.

Da biste omogućili AOD, prijeđite na postavke zaključanog zaslona i uključite prekidač. Da biste ga dodatno prilagodili, dodirnite karticu i odaberite Način prikaza. Sada odaberite Prikaži uvijek.

Zatim se vratite na stranicu postavki zaključanog zaslona i dodirnite stil sata. Odaberite Uvijek na zaslonu da biste vidjeli razne mogućnosti. Samo odaberite jedan i pritisnite gumb Gotovo. Zaključajte telefon i svjedočite kako se magija oživljavala.

Dali si znao: Možete promijeniti i boju lica.
Također na Guiding Tech

6 najboljih kožnih kućišta za Samsung Galaxy S10 i S10 Plus

Čitaj više

7. Omogućite ikonu otiska prsta

Uzorni ultrazvučni skener otiska prsta mora biti jedno od najslađih značajki Galaxy S10 Plus. To je brzo i točno (dobro, većinu vremena).

Međutim, problem s skenerima otiska prsta koji se prikazuju je taj što ga je lako propustiti, pogotovo kad je zaslon isključen. U takvim je slučajevima najbolja opcija omogućiti ikonu skenera za otiske prstiju. S10 Plus ikonu čini vidljivom kada dodirnete telefon, čak i kad je ekran isključen.

Da biste ga uključili, prijeđite na Biometriju i sigurnost> Otisci prstiju i prebacite prekidač za 'Prikaži ikonu kad je ekran isključen'.

Nakon što zapamtite njegovu lokaciju, možete je isključiti. Da biste otključali telefon, dodirnite jedanput zaslon i pritisnite palac prema zaslonu.

8. Prebacite se na noćni način rada kako biste uštedjeli bateriju

Poznato je da telefoni Samsung ne isporučuju dugo trajanje baterije. Zaslon i izrazito bijelo sučelje zadanih aplikacija otežavali su spremanje soka. Srećom, Samsung je ove godine napokon uveo Night mode aka Dark Mode.

S AMOLED ekranima, sučelje upućuje zaslon da isključi sub-piksele i prikaže crnu boju. To završava uštedom soka od baterije.

Da biste ga omogućili, idite na Postavke zaslona i prebacite prekidač na Noćni način rada. Sada će sve izvorne aplikacije, zajedno sa stranicama Postavke, biti obojene crno. Pozdrav, tama.

9. Konfigurirajte prilagodljivo uštedu energije

Još jedna značajka uštede baterije je način rada prilagodljive uštede energije. Ova značajka Android 9.0 koja se fokusira na pitu koristi strojno učenje za nadgledanje i učenje o obrascima upotrebe vaše aplikacije, a tijekom procesa gura najmanje korištene aplikacije na stanje male potrošnje.

Da biste ga uključili, idite na Postav uređaja za njegu u postavkama, dodirnite Način napajanja i omogućite zadnju opciju.

Sasvim prirodno, ovo je proces koji je u toku, a rezultate nećete vidjeti preko noći.

Bilješka: To može spriječiti neke aplikacije da vam šalju obavijesti u određenim slučajevima.

10. Postavljanje podsjetnika za obavijesti

Govoreći o obavijestima, jeste li znali da vam novi telefon može poslati podsjetnik za propuštene obavijesti i to također za određene aplikacije? Bez šale.

Možete pronaći postavke putem pretraživanja Podsjetnik obavijesti u aplikaciji Postavke. Sve što trebate učiniti je odabrati opciju Podsjeti svaku da biste odabrali vremenski interval. Zatim dodirnite Izabrane aplikacije i omogućite preklop za one aplikacije koje želite.

Također na Guiding Tech

Kako onemogućiti Android obavijesti prilikom reprodukcije glazbe

Čitaj više

11. Aktivirajte Video Enhancer

Još jedna zgodna značajka je Video Enhancer način rada. Kao što sugerira njegovo ime, daje bogat i živopisan videozapisima koje gledate na svom telefonu. Dobra vijest je da ga ne morate uključivati ​​svaki put kada otvorite Netflix ili YouTube. Automatski se pokreće nakon što otkrije reprodukciju videozapisa.

Postavke za njega dostupne su u članku Napredne postavke. Jednom kad ga locirate, jednostavno uključite prekidač.

Pojačavač videozapisa nije potpuno nova značajka. Debitovao je u modelu Samsung Galaxy S7.

12. Iskoristite bixby rutinu

Bixby rutina je nova značajka Galaxy S10 Plus u kojoj digitalni pomoćnik uči iz vašeg ponašanja i predlaže načine za uštedu više vremena. To može biti nešto poput podešavanja postavki sustava ili pokretanja aplikacija kada ispunjava određene zahtjeve.

Osim toga, možete dodati nekoliko rutina. Korištenjem rutine možete programirati telefon na specifičan način ponašanja. Ovo su skup upute sličnih IFTTT-u. Dakle, ako želite da se vaš telefon prebaci na tihi način rada i prebaci se u način čitanja kada sat udari u 10 sati, to je moguće učiniti kroz ovu postavku.

Da biste istražili ovu sjajnu značajku, idite na Napredne postavke i dodirnite Bixby rutine.

13. Uključite digitalno blagostanje

I na kraju, Galaxy S10 Plus isporučuje digitalni modul blagostanja. Iako su mobiteli ovih dana važniji nego ikad, lako ih je spojiti. Modul Digital Wellbeing pokušava riješiti taj problem.

Prati i prati vašu upotrebu mobitela i daje vam vizualni prikaz navika vašeg telefona, kao što su vrijeme na ekranu, broj koliko ste otključali telefon i obavijesti.

Nadalje, možete postaviti i timere za određene aplikacije putem opcije Dashboard. Odaberite aplikaciju, a zatim dodirnite opciju Nema tajmera i odaberite je prema vašim pogodnostima.

Prva aplikacija koju sam stavila pod nadzor bio je Instagram. A ti?

Budite napredni korisnik

Phew, to je bio prilično dugačak popis. Koju ste od ovih značajki prvo postavili? Također, pogledajte ovaj videozapis za opsežni popis savjeta i trikova za Galaxy S10 Plus.

Sljedeće: Galaxy Note 9 i Galaxy S10 dijele slične audio značajke. Istražite sljedeći post kako biste otkrili savjete i poboljšali audio doživljaj svog Galaxy S10 / S10 Plus.