banner

Adobe Photoshop je davno kralj alata za uređivanje fotografija bez sumnje, ali softver se često može osjećati natečenim i malo previše kompliciranim za osnovne i čak posredne potrebe. Čini se da je ovaj problem neovisan i o platformi.

iOS je već odavno dom velikog broja mogućnosti za Photoshop, tako da nije previše teško pronaći bilo koju aplikaciju za uređivanje fotografija, preuzeti je i proizvesti željeni rezultat. Na Androidu to je malo drugačija priča. Kako biste neke od ovih lovnih djela iskoristili za vas, evo našeg popisa najbolje tri najbolje alternative Adobe Photoshopu za korisnike Android-a.

1. Alat za fotografije

Izvrsno je koliko alata, filtera i efekata dolazi u paketu u aplikaciji Toolwiz Photos. Postoji toliko mnogo toga što Toolwiz zapravo odvaja daje svakoj značajki ikonu unutar aplikacije, a ikone se prostiru na pet stranica: napredni, toniranje, alati, efekti i druge.

Toolwiz vam omogućuje gotovo svako uređivanje koje se sjetite. A ako to ne možete smisliti, pomoću pretraživanja pronađite alat koji tražite. Svaki alat ima više opcija za podešavanje i za dublje uređivanje. Samo neke od mnogih karakteristika u Toolwizu uključuju: alat za iscjeljivanje, alat za izrez, flaster, uklanjanje grešaka, automatsko podešavanje, tonove kože, perspektivu, mozaik, naljepnice, okvire, bljesak leće, riblje oko, skicu, sažetak i obrnutost.Osobito vrijedi istaknuti alat s izrezom jer vam omogućuje odabir i izradu prozirnih PNG-ova.

Ako dodirnete tri točke pokraj Uštedjeti, Toolwiz vam omogućuje da se vratite natrag i pogledate sve izmjene koje ste napravili i preusmjerite bilo koje od pojedinačnih promjena unutar vremenske trake. To vam dramatično dobro dolazi kada shvatite da voliteneki vaših prethodnih promjena, ali ne volite druge.

najbolje aplikacije za s7

Besplatna aplikacija Toolwiz ne podržava slojeve, ali osim toga otprilike je koliko ćete prijeći na Photoshop na Androidu radi preciznih izmjena.

2. Snapseed

Snapseed je Google-ova besplatna, napredna aplikacija za uređivanje fotografija za Android. Dolazi s desecima alata za uređivanje ili transformiranje vaše slike, plus desetak filtara koje se pojedinačno primjenjuju i podešavaju.

Neki od uključenih alata su RAW razvijati, obrezivati, okretati, transformirati, četkati, liječiti, vinjetu i selektivno podešavati. Također možete napraviti normalne promjene sa alatom Tune image poput automatskog podešavanja, svjetline, zasićenja, kontrasta i još mnogo toga.

Uz to, alati imaju čak i svoje podkategorije. Na primjer, moja omiljena značajka u Snapseedu je perspektivni modifikator, dio alata za transformaciju. Omogućuje vam promjenu vodoravne ili okomite perspektive slike, a zatim automatski inteligentno popunjava nedostajuće dijelove nakon transformacije.

Filteri također dolaze u nekoliko kategorija: zamagljivanje objektiva, sjaj sjaja, tonski kontrast, HDR skapa, drama, grunge, zrnati film, berba, retrolux, noir, crno-bijela i okviri. Možete fino prilagoditi filtre nakon što se nanesu i još više zabrljati sa bojom.

kako isključiti prozore za ubrzanje miša 10

Posljednja važna značajka Snapseed-a su snopi, koji vam omogućuju povratak da biste pogledali sve izmjene koje ste napravili na fotografiji, a zatim po potrebi preokrenuli sve pojedinačne promjene.

Za razliku od Photoshopa, Snapseed nije baš sjajan za stvaranje fotografija, ali svejedno je fenomenalno za uređivanje i vrijedna aplikacija koju će imati svakoga.

3. Pixlr

Pixlr je pomalo sličan Instagramu na steroidima. Ne pruža točno onu snagu koju ima Photoshop aplikacija, ali to nadoknađuje u odjelu za kreativnost.

Aplikacija vam omogućuje dodavanje širokog spektra živopisnih i živih efekata i filtera, plus nekoliko okvira i obruba. Možete koristiti svijetle, tamnije, pikselirane ili četkice za crtanje kako biste istaknuli ili umanjili određena područja fotografije ili samo uredili cijelu sliku s 12 različitih alata poput liječenja i crvenih očiju.

Tekstualni alat najbolji je od svih aplikacija na ovom popisu. Možete dodati više redaka teksta preko fotografije, odabrati između nekoliko opcija fonta i stilova, te urediti neprozirnost, boju i poravnanje. Uključeni paketi fontova i fontova prekrasni su i izražajni.

Također možete napraviti sjajne kolaže s desecima opcija okvira, obruba i veličine. Samo odaberite odvojenokolaž značajka nakon otvaranja aplikacije.

Pixlr je sveukupna pristojna i besplatna aplikacija koja je solidna za amatere koji žele izmoliti fotografije i dodati im pizazz.

cool besplatne aplikacije za android
Savjet:Nažalost, nijedna od ovih aplikacija ne podržava slojeve slika. No dobro rješenje ovog problema je preuzimanje lagane aplikacije poput Photo Overlay kako biste uredili i kombinirali slojeve prema potrebi. Kad jednom imate ravnu sliku, uvezite je u uređivač fotografija po vašem izboru da biste postali kreativni.

TAKO PROČITAJTE:3 kamere za Android za dobivanje efekata filtriranja u stvarnom vremenu tijekom snimanja fotografija