banner

Chromeov upravitelj oznaka obavlja posao. Bilo koju stranicu ili web mjesto možete brzo označiti bilo pritiskom na ikonu zvjezdice ili pritiskom na prečicu tipke CTRL + D. Kad ga usporedite s drugim upraviteljima oznaka, shvatit ćete da jedna stvar nedostaje - Notes.

U Chromeu se ne mogu dodavati bilješke oznakama. Također je prijeko potrebna značajka jer ćete se nakon nekoliko godina upotrebe Chromea suočiti sa stotinama oznaka. I čak se nećete sjetiti zašto ih imate većinu tamo.

Više se ne sjećam polovice web-mjesta koja sam obilježila prije nekoliko godina. Jednostavna napomena sa svakim od njih pomogla bi.

Da vidimo što se može učiniti.

1. Upotrijebite naslov za bilješke

Chromeov upravitelj oznaka omogućuje vam uređivanje naslova stranice u vrijeme označavanja. Možete koristiti ovaj prostor za dodavanje bilješki zajedno s naslovom. Nije najbolji način da se sve riješi, ali ipak može biti potencijalno rješenje.Otvorite stranicu koju želite označiti, ili kliknite ikonu zvjezdice ili pritisnite tipku CTRL + D na tipkovnici. Većina naslova sadrži dugačak niz teksta koji vam stvarno ne trebaju. Možete ga urediti tako da sadrži nešto određenije kako biste lakše zapamtili web mjesto / stranicu.

Na isti način možete urediti i svoje stare oznake. Da biste to učinili, otvorite upravitelj oznaka na novoj kartici pritiskom na CTRL + SHIFT + O tipkovnički prečac. Prikazat će se sve mape s oznakama s lijeve strane i odgovarajuće oznake s desne strane. Desnom tipkom miša kliknite jednu i odaberite Uredi za promjenu naslova. Ne zaboravite spremiti prije izlaska.

Testirao sam ovu metodu dodavanjem do 250+ riječi u naslov. Ništa nije bilo prekinuto i sve su veze dobro funkcionirale.

Također na Guiding Tech

Kako pristupiti oznakama i proširenjima u Chromeu pomoću prečaca na tipkovnici i gestama praćenja

Čitaj više

2. Proširenje upravitelja oznaka

Možda ćete biti iznenađeni kada saznate da je Google razvio proširenje Upravitelja oznaka za Chrome. Omogućuje korisnicima spremanje slika i dodavanje bilješki u pojedinačne oznake za bolje iskustvo. Ne znam zašto te značajke nisu bile uključene u Chromeov upravitelj oznaka.

Sve vaše mape i oznake predstavljene su u šarenom obliku kartice.

koja je razlika između modema i usmjerivača

Nakon što instalirate proširenje, jednostavno kliknite gumb izbornika i odaberite Uredi za oznaku koju želite urediti. Pojavit će se bočna traka desno gdje možete promijeniti naslov i dodati bilješku. Ostale mogućnosti uključuju upravljanje mapama i otvaranje (gumb View) stranice u novoj kartici.

Možete također odabrati oznake skupno i premjestiti ih među mapama da biste bolje upravljali vezama.

Nažalost, Google je odlučio odustati od proširenja, a iako je ono još dostupno u Chrome trgovini, ne možete ga instalirati. Ali to možete zgrabiti iz GitHuba.

Kliknite donju vezu kako biste posjetili stranicu za preuzimanje na GitHub-u. Preuzmite zip datoteku za proširenje na tvrdi disk i izvadite datoteke negdje do kojih lako možete pristupiti.

Instalirajte proširenje Upravitelja oznaka

Bilješka: Izvorno je proširenje malo izmijenjeno, ali djeluje potpuno isto.

Otvorite Chrome i unesite chrome: // extensions / u URL da biste otvorili stranicu s proširenjima. Ovdje morate omogućiti način za razvojne programere. Možete ih pronaći u gornjem desnom kutu stranice proširenja.

Vaš posao još nije gotov. Na istom zaslonu, u gornjem lijevom boku, morate kliknuti opciju Učitaj nepakirano i odaberite mapu proširenja oznake koju ste upravo preuzeli s GitHuba.

Proširenje traje samo nekoliko sekundi i tada je spremno za upotrebu.

3. Brzo biranje upravitelja oznaka

Umjesto kartica, proširenje Brzo biranje oznaka predstavit će sve vaše oznake u stupcima. UI je lijep i intuitivan. Prikazujući sve oznake u stupcima, proširenje koristi istu količinu prostora za prikaz više oznaka.

Napomene možete dodati i pojedinačnim oznakama, ali ograničenje je od 100 znakova. Ostale značajke uključuju mogućnost dijeljenja ploča s oznakama s drugima, pristup ažuriranjima društvenih medija i onemogućavanje nove značajke kartica. Još uvijek nisam siguran zašto bi itko želio onemogućiti otvaranje oznake u novoj kartici.

Da biste uredili oznaku i dodali bilješku, samo kliknite ikonu u obliku olovke pored stranice s oznakom. Ikona olovke bit će vidljiva kada pokažite pokazivač miša iznad unosa oznake.

Još jedna osobina koja mi se učinila vrlo korisnom bila je mogućnost sortiranja svih mojih oznaka po abecednom redu i po većini kliknutih. Potonji će vam dati do znanja koje stranice s oznakom posjetite najviše.

Ne zaboravite stvoriti besplatni račun. Tako će se sve vaše oznake sinkronizirati na svim uređajima.

Instalirajte Speed ​​Dial Bookmark Manager

Također na Guiding Tech

Kako pristupiti oznakama i proširenjima u Chromeu pomoću prečaca na tipkovnici i gestama praćenja

Čitaj više

Bookmarking Made Better

Dok zadani upravitelj oznaka obavlja posao, postoje i bolji načini za upravljanje oznakama. Svi su oni besplatni za upotrebu i nude različite načine organiziranja oznaka.

Google je odlučio odustati od proširenja oznaka samo zato da bi mnoge korisnike ostavio u vjetru. U budućnosti će se iste značajke prilagoditi Chromeovom zadanom upravitelju oznaka. Do tada imamo druge mogućnosti za istraživanje. Neki od njih su bolji od originala.

Dalje: Koristite li Firefox i Chrome za surfanje internetom? Niste sigurni kako sinkronizirati sve oznake preko dva preglednika? Saznajte kako uvesti i izvoziti oznake u Chrome, Firefox i Internet Explorer.