banner

Tijekom posljednjih nekoliko ponavljanja, skromna kamera telefona znatno se razvila. Značajke poput bokeh, prepoznavanja AI scene, vodenih žigova, beauty načina sada su dio svakog pristojnog telefona. No usprkos brojnim značajkama koje dionica Android kamera može ponuditi, nažalost Timestamp nije jedna od njih.

Vremenska oznaka (ili datum i vrijeme kako je popularnije poznato) bila je uobičajena značajka u mnogim analognim kamerama. No, prelazak na DSLR-ove i na kraju kamere za pametne telefone značio je da se ta mala značajka izgubila u procesu.

Srećom sada, EXIF ​​podaci slike pohranjuju sve informacije o vremenu. Dakle, čak i ako ga domaća aplikacija ne podržava, još uvijek postoji nekoliko izvrsnih načina za dodavanje vremenskih oznaka fotografijama na Androidu.

igraonica

Članak obuhvaća te načine u tri odjeljka. Sva trojica koriste aplikacije treće strane da bi izveli ovaj štos, s tim da je postupak izvršenja različit. Također će se treća metoda najvjerojatnije iznenaditi kao iznenađenje, pa ne zaboravite pročitati do kraja.

Također na Guiding Tech

#fotografija

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima o fotografiji

1. Kroz kameru dionica

Kada je u pitanju dodavanje vremenskih oznaka, to se može učiniti na dva načina - dodavanjem pečata kada kliknete fotografiju ili upotrebom druge aplikacije za kameru uopšte.Istražit ću prvu metodu u ovom odjeljku. Tako će dotična aplikacija pristupiti domaćem fotoaparatu za dodavanje vremena. Srećom, postupak je trenutačan, a vi ne znate o pozadinskom postupku. Među mnogim aplikacijama u Trgovini Play, pronašao sam sljedeće koji rade posao kako je oglašeno.

Vremenske oznake Fotografije fotoaparata

Timestamp Camera Photos nije besplatna aplikacija. No, dobra vijest je da je povoljnih cijena i da nema skočnih oglasa.

Ova aplikacija dolazi s raznim fontovima u mnogim stilovima. Ali prije nego što odaberete font, trebate ručno dodati put mape Camera. Ako to ne učinite, aplikacija će dodati vodene žigove svim novim fotografijama, čak i ako je glup WhatsApp naprijed.

Za promjenu puta, slijedite ovo - prelazite prstom ulijevo, odaberite Postavke i dodirnite putanju mape kamere (treća opcija s vrha). Otvorite fotoaparat i dodirnite nasumičnu sliku da biste postavili putanju. Nakon toga, vratite se odabirom vremenske oznake i odaberite položaj.

Sljedeći put kad god kliknete sliku, aplikacija će dodati vremensku oznaku u nekoliko sekundi. Možete i na mnogo načina prilagoditi žig datuma.

Preuzmite fotografije vremenskih žigova

Auto stamper

Sljedeći alat na našoj listi je Auto Stamper. Slično je s gore navedenom aplikacijom, ali joj nedostaje preciznost korisničkog sučelja (nije da ćete puno koristiti sučelje aplikacije). Osim toga, ima neugodnih reklama. Uostalom, to je besplatna aplikacija.

Automatski pečat daje vam četiri mogućnosti izbora - datum i vrijeme, lokaciju, potpis i logotip.

Dodirnite prvu mogućnost i odaberite format datuma i veličinu fonta. Ikona za pregled pri dnu dat će vam uvid u to kako logo izgleda.

Kada završite, prijeđite na aplikaciju Kamera, kliknite fotografiju i ova će aplikacija dodati vremensku oznaku za nekoliko sekundi. Na dnu ćete vidjeti sićušnu poruku koja potvrđuje istu.

Bilješka: Imajte na umu da aplikacija možda neće raditi onako kako se očekuje ako snimate fotografije u načinu snimanja.

Preuzmite Auto Stamper

Također na Guiding Tech

6 web-mjesta koja će lako pronaći lokaciju na fotografiji

Čitaj više

2. Korištenje aplikacija za vanjske kamere drugih proizvođača

Za razliku od gore navedenog, sljedeće su aplikacije drugih proizvođača. Oni ne samo da mogu snimati fotografije, već i urezati vremensku oznaku u postupku.

Otvori kameru

Ako ste ljubitelj fotografije, sigurno ste čuli za Open Camera. Ova ručna aplikacija za fotoaparat kombinira mnoge značajke kao što su efekti boje i prilagodljiva kvaliteta JPEG, osim ručnih kontrola poput kontrole izloženosti, ISO i balansa bijele boje.

Fotoaparat postaje jednostavan za upotrebu ako znate svoj put oko ručne fotografije. Da biste omogućili vremensku oznaku, idite na Postavke dodirom na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu. Dodirnite postavke fotoaparata i pomaknite se prema dolje dok ne vidite opciju Stamp photos (Označi fotografije).

Otvorena kamera nadalje vam omogućava da promijenite boju i veličinu fonta prema vašim pogodnostima. I da, nema reklama niti ima glupih skočnih prozora.

Preuzmite Open Camera

Vremenska oznaka kamere

Ako ručna fotografija nije vaša stvar, pokušajte s aplikacijom Camera Timestamp. Ima sve osnovne postavke fotoaparata, kao što su postavke ekspozicije, efekti u boji i mjerač vremena. Osim toga, aplikacija vam omogućuje eksperimentiranje s oblicima vremenskih oznaka.

idi mračne teme pokretača

Sve što trebate učiniti je kliknuti nekoliko fotografija, a aplikacija će automatski dodati vremensku oznaku. Nedostatak ove aplikacije je očit - morali biste žrtvovati ugrađene značajke izvorne aplikacije za kameru.

Preuzmite vremensku oznaku kamere

PhotoStamp Camera

Posljednja aplikacija u ovom odjeljku je PhotoStamp Camera. Slično gornjoj aplikaciji, ima i svoje sučelje za kameru.

Ono po čemu se razlikuje od vremenske markere Camera je to što vam omogućuje pečat lokacije i potpisa, uz datum i vrijeme.

Štoviše, možete mijenjati veličinu i boju markica. Moja jedina zahvata su oglasi, koji mogu ugroziti cjelokupno iskustvo.

Također na Guiding Tech

6 Načini korištenja mobilne kamere izvan okvira

Čitaj više

3. Instagram

Da, dobro ste pročitali. Instagram vam omogućuje da dodajete oznake datuma i vremena svojim fotografijama bez probijanja znoja. Najbolje je to što ne morate preuzimati nikakve dodatne aplikacije niti ih trebate dijeliti s novcem.

vratiti WhatsApp iz iphone google pogona

(Pomalo) skrivena značajka Instagram Stories-a je da ako dodate fotografije starije od 24 sata, aplikacija će dodati svoju vremensku oznaku. Trešnja na vrhu je što vam Instagram omogućuje dodavanje fotografija različitih veličina pričama što znači da možete dodati informacije o vremenu i pejzažima i portretima.

Samo dodajte fotografiju u Instagram Stories i aplikacija će vremensku oznaku automatski primijeniti. Sve što trebate učiniti je staviti na poziciju po vašem izboru. Dodirnite ga za promjenu boja. Nakon završetka pritisnite tipku Spremi da biste spremili fotografiju u galeriju svog telefona.

U slučaju slika pejzaža, trebali biste napraviti dodatni korak uklanjanja dodataka pomoću ugrađenog programa za uređivanje telefona. Naravno, ova metoda ima svoj udio nedostataka. Za jednu, fotografije se obično usječu u zadanom omjeru. Drugo, ručni dodatak može biti uznemirujući posao.

Označi sve

To je bilo nekoliko načina na koje možete dodati vremensku oznaku svojim fotografijama na Androidu. Ova je značajka posebno korisna kada se želite sjetiti nekog posebnog događaja ili ako imate naviku dijeliti stare slike i ne želite zbuniti svoje sljedbenike.

Koju biste metodu željeli? Ako biste me pitali, preporučio bih Instagram metodu za brzo uređivanje. Ali ako vam Instagram nije šalica čaja, krenite s fotografijama kamere Timestamp.