banner

Kad je u pitanju e-pošta, većina ostaje bez onoga što nude njihovi uređaji. Zato se korisnici Androida pridržavaju Googleovog Gmaila. To ne znači da ne biste trebali tražiti alternative. Iako je Gmail u osnovi izvrstan, aplikacije treće strane mogu ponuditi prikladnije funkcije.

Trgovina Play je ispunjena s nekoliko klijenata e-pošte trećih strana koji nude različite mogućnosti.

Gmail za Android nedavno je doživio veliki redizajn. I dok Google ne uvede noćnu temu, trenutna verzija mogla bi biti noćna mora za nekoga tko je koristi u mraku. Također vam mogu biti neugodne Googleove politike rudarjenja podataka. I tu sjaju alternative.

U ovom postu govorit ćemo o prvih pet Gmail rivala na Androidu.

1. Microsoft Outlook

Microsoftovo fokusiranje na oblak prvo i mobilno prvo stvara velike valove i na Androidu i na iOS-u. Tvrtka je razvila ekosustav aplikacija na ovim platformama. A među tim je aplikacijama jedna od vrlo ocijenjenih i kritički priznatih aplikacija Outlook mobile.Outlook za Android prati korisničku sučelje materijala s navigacijskim izbornicima na donjoj traci i čvrstim bojama.

Jedno od najvećih prodajnih mjesta aplikacije usredotočeno je na Inbox funkcionalnost. I oh dečko, to je učinilo čuda mom tijeku rada. Aplikacija analizira dolazne poruke e-pošte i razvrstava ih na temelju prioriteta. Aplikacija premješta sve društvene, letke vijesti, neugodne oglase na karticu 'Ostalo'.

Nećete dobiti obavijesti o takvim e-porukama, a one važne nalaze se na kartici Fokusirana pošta. Ručno možete postaviti pravilo za primanje određenih poruka e-pošte u Fokusirana pošta.

Ostali dodaci uključuju podršku kalendara sa rasporedom sporta i TV-a (korisno za ljubitelje sporta), Facebook, Evernote Integration, popularne dodatke u oblaku za izravno postavljanje datoteke s Diska ili Dropboxa.

gmail paste bez oblikovanja

Aplikacija također nudi podršku widgeta i dugim pritiskom na ikonu aplikacije otkriva brze radnje.

Moj jedini problem s Outlook Mobile-om je što on ne nudi podršku za provjeru autentičnosti otiska prsta na Androidu. No, Outlook za iOS dolazi s integracijom Face ID-a.

Preuzmite Outlook za Android

Također na Guiding Tech

Spark Mail vs Gmail: najbolja aplikacija e-pošte za Android

Čitaj više

2. iskri

Jedan od popularnih klijenata treće strane e-pošte napokon kreće u Androidov svijet. I nakon što Spark koristim tjedan dana, sa sigurnošću mogu reći da je najbolja alternativa Inboxu od Googlea.

Aplikacija nudi nešto što se naziva 'Smart Inbox', a kategorizira dolazne poruke e-pošte na određenim karticama. Oni na društvenim mrežama prebacuju se na karticu s društvenim mrežama, a letci oglasa premješteni su u odjeljak za biltene. Važne e-poruke čuvaju se pri vrhu s oznakom 'Prioritet', a već pročitane na dnu.

Slično kao u Inboxu, Spark slijedi koncept koji će vam pomoći da lako pronađete važne poruke e-pošte i sakrijete nevažne.

Što se tiče korisničkog sučelja, osjetio se pomalo zastario. Još uvijek slijedi stare smjernice Materijal s izbornikom hamburgera i gumbom za radnju u donjem desnom kutu.

Spark također nudi Team funkcionalnost gdje se može stvoriti tim i ostvariti grupnu komunikaciju bez trenja.

Ostale funkcije uključuju prilagodljivi akcijski gumb i izbornik hamburgera, opciju zaključavanja lozinke, odgodu e-pošte i još mnogo toga.

Spark nema podršku za kalendar i widgete. Nadam se da ću vidjeti te dodatke u budućim ažuriranjima.

Preuzmite Spark za Android

3. Yahoo Mail

Iako postaje nevažna opcija u potrošačkom prostoru, Yahoo nudi robusnu ponudu pošte na Androidu i iOS-u.

Prvo, razgovarajmo o ogromnom nedostatku upotrebe Yahoo Mail - aplikacija vas prisiljava da se prijavite za Yahoo račun. Tek nakon toga, možete pristupiti funkcijama Yahoo Maila.

UI je izravan. Prijeđite prstom ulijevo da biste otkrili izbornik hamburgera koji sadrži sve relevantne podatke i mape računa e-pošte. Područje u kojem Yahoo Mail odlikuje je podrška za dokumente, fotografije i informacije o putovanju u jednom potezu.

Želite vidjeti najnovije dokumente ili pojedinosti o nadolazećem letu? Jednostavno se uputite u odgovarajuću mapu i pristupite informacijama.

Ostali dodaci uključuju podršku za kontakte, razne teme, provjeru identiteta otiska prsta i popularne dodatke za usluge poput LinkedIna, Google diska i Dropboxa.

Yahoo Mail također nudi brzi skočni izbornik i brojne opcije widgeta. Nažalost, u aplikaciji ne postoji integracija kalendara.

Preuzmite Yahoo Mail za Android

Također na Guiding Tech

Gmail vs Gmail Go: Usporedba Lite aplikacije s glavnom

Čitaj više

4. BlueMail

Plava pošta jedna je od najstarijih ponuda pošte na Android platformi. Na prvi pogled možete vidjeti da su programeri prioritetno postavili funkcionalnost u pogledu i sjaju u aplikaciji.

Animacije su mi se osjećale tromo, a izgled također nigdje nije gladak kao gore navedeni rivali.

Međutim, funkcionalnosti su beskrajne. Aplikacija je zakrpljena sa svim značajkama kao što su grupna funkcija, integracija kalendara, prikaz zadataka, pretplata s fokusom ljudi i još mnogo toga.

xnview vs irfanview

Preuzmite BlueMail za Android

5. E-pošta Edison Software

E-pošta Edison Software je promišljena aplikacija sa korisnim funkcijama na pravom mjestu.

UI i animacije su uglađeni i praktični. Ipak se još uvijek koristi izbornik hamburgera.

Dvije najveće istaknutosti aplikacije su pomoćna funkcija i brzi gumb za odjavu u pretplati. Pomoćnik radi kao uredan organizator u aplikaciji. Pametno će kategorizirati e-poštu u vezi s pretplatom, putovanjima, računima, zabavom i paketima. Dobivat će relevantne podatke iz e-pošte i predstaviti ih na prijateljski način uvrštavanja.

Brza odjava mora biti važna za bilo koju aplikaciju za e-poštu. A ova aplikacija prikazuje veliki gumb za odjavu na odgovarajuću poštu i jednim dodirom možete se riješiti dosadnih promocija i biltena.

Aplikacija također podržava widgete i nudi skočni izbornik s dugim pritiskom s relevantnim opcijama.

Preuzmite e-poštu za Android

Također na Guiding Tech

#produktivnost

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o produktivnosti

Koji je tvoj odabir?

Odabir one aplikacije za e-poštu s gornjeg popisa težak je. E-pošta je osobna, a obrazac upotrebe varira od osobe do osobe. Moje glasovanje ići će u aplikaciju Outlook i Email. Obje su aplikacije besplatne, uredno dizajnirane i prepune mnogih korisnih funkcija.

Sljedeće: Iako proizvođači telefona sa sustavom Android pakiraju svoje ponude aplikacijom za kameru, Play Store nudi joj druge alternative. Pročitajte post u nastavku da biste otkrili neke od najboljih kamera za vaš Android telefon.