banner

Pod uvjetom da naziv IE ne znači nužno povjerenje, ali Microsoft zaista donosi svoju A igru ​​za mobilni preglednik. Internet Explorer 11 na WP-u puno posuđuje od IE-a u sustavu Windows 8 i to je dobra stvar.

Prije ovog ažuriranja, IE 11 nedostajalo je u osnovnim i profesionalnim značajkama, što su mnogi korisnici smatrali potrebnim. To još uvijek nije preglednik s najbogatijim značajkama, ali ako ga usporedite sa Safarijem na iOS-u i Chromeom na Androidu, IE 11 napokon se može suočiti s njima s usporedivim značajkama.

1. Privatno pregledavanje

Najtraženija značajka bilo kojeg mobilnog preglednika dodana je u IE 11. InPrivate način rada nije koristan samo za pregledavanje stvari za koje ne želite da netko pomoću vašeg telefona sazna. Djeluje kao dodatni sloj sigurnosti između vas i web stranice. To je korisno kada vršite transakcije putem interneta ili ako web mjesto izgleda osobito neuredno.

uslužni program diska mavericks2. Spremite lozinke

Kao i Chrome na mobitelu, IE 11 sada će vam omogućiti i spremanje lozinki. Ako samo vi koristite telefon, a telefon već imate zaštićen blokadom lozinke, spremanje lozinki u IE 11 za web stranice koje često posjećujete može biti veliko olakšanje stresa.

3. Način čitanja

Jedna od najboljih stvari o Safariju na iOS-u je Reader. Čitanje dugog članka ispunjenog oglasima i slikama na 4,5 inčnom zaslonu nije ugodno iskustvo. Sada idite na bilo koji članak i ako web stranica bude podržana, vidjet ćete malu ikonu knjige. Dodirnite ga i IE će očistiti sve nepotrebne formatiranje, slike, oglase itd. I predstaviti vam prekrasan tekst i slike.

4. Poboljšane kartice i pregledavanje

IE 11 sada vam omogućuje otvaranje neograničenih kartica umjesto 6. Naravno, broj kartica koje možete udobno otvoriti i prebacivati ​​između njih ovisi o RAM-u telefona.

Ako koristite IE na radnoj površini sustava Windows, možete sinkronizirati sve kartice, favorite i povijest pregledavanja između mobilne verzije i verzije radne površine.

Također možete pomicati prstom lijevo-desno da biste se vratili naprijed i naprijed na web stranici.

Konačno, pomoću interne video podrške možete gledati YouTube videozapise na bilo kojoj stranici ili na web mjestu dok čitate komentare. Prije su videozapisi morali biti preko cijelog zaslona. Naravno možete koristiti aplikaciju treće strane za gledanje videozapisa, ali to je dobra značajka.

5. Način visoke uštede

U značajci Data Sense, značajki koja u trenutku komprimira podatke s web stranica, sada imate opciju 'high'. Možete ga uključiti s postavke, Ova vam opcija u osnovi omogućuje blokiranje oglasa, snažno komprimiranje slika i preuzimanje samo dijelova web stranice, onih važnih. Ako imate krupni podatkovni plan, ova će vam značajka biti od velike pomoći.

Ako ne želite da stvari budu toliko stroge, možete potražiti standardne postavke koje samo komprimiraju slike ili staviti u automatski način gdje WP odlučuje što će raditi ovisno o vašoj mrežnoj vezi.

6. Bolje preuzimanja datoteka

Prije ažuriranja, spremanje datoteka u IE uvijek je bilo čudno. Datoteku bi spremili samo ako je aplikacija mogla otvoriti. Sada možete bez ikakvih problema spremiti bilo koju datoteku koju želite.

Internet Explorer izgleda dobro

Uz sve najnovije značajke i poboljšanja performansi, IE 11 pretvorio se u zadani preglednik koji bi korisnici zapravo željeli koristiti.

Naravno, dok prolaze zadani preglednici, IE dolazi s osnovnim stvarima. Ako vam trebaju profesionalne mogućnosti za bolje upravljanje preuzimanjem, Cortana podrška i više opcija privatnosti, pogledajte malo poput UC Browser-a.