banner

Prije sam uvijek bio zabrinut za sigurnost svojih datoteka na Dropboxu, ali nakon što je pokrenut postupak provjere autentičnosti u dva koraka, mislio sam to isprobati za svoje važne datoteke na Androidu. Sada je sigurniji, a čuvanje kopije u oblacima uvijek ima svoje prednosti.

Međutim, kada sam isprobao službenu aplikaciju Dropbox za Android, bio sam zaista šokiran. Osim prijenosa i preuzimanja medijskih datoteka, gotovo da i nije bilo inovativnih značajki. Čak su nedostajali i oni osnovni programi poput sinkronizacije određenih mapa i skupne mape sa svim uključenim datotekama. A ako mene pitate, bez ovih značajki aplikacija mi je izgledala više kao otpad.

Ipak, zgodna stvar Androida je da ako imate sreće, naći ćete alternativu u Play Storeu i tada sam pronašao Dropsync i Dropbox Folders. Pomoću ovih aplikacija možete jednostavno sinkronizirati Android mape na Dropboxu i skupno ih preuzeti.Dropsync

Dropsync je, kao što i ime sugerira, dvosmjerna aplikacija za sinkronizaciju mapa za Android. Nakon što instalirate aplikaciju, samo trebate odabrati mapu koju želite sinkronizirati s Dropbox poslužiteljima. Aplikacija je baterijska i podatkovno učinkovita. Možete odabrati mrežu koju želite koristiti za sinkronizaciju i vremenski interval u kojem želite provjeriti mapu s poslužiteljima.

U Trgovini Play postoji mnogo aplikacija za koje se tvrdilo da sinkroniziraju datoteke, ali nijedna od njih nije to učinila na dva načina, osim Dropsync-a. Besplatna verzija aplikacije ima ograničenja mape i ima oglase za podršku razvojnim programerima. Ako ste korisnik Dropbox-a i poput mene, volite automatizirati stvari, morate kupiti pro verziju nakon isprobavanja besplatne aplikacije.

isključite Chrome obavijesti android

Dropbox mape

Korištenjem Folder Downloader za Dropbox možete izravno preuzeti mapu na Android. Jednostavno instalirajte aplikaciju na svoj uređaj i ovjerite svoj Dropbox račun. Nakon što aplikacija pokaže sve mape koje imate u vašoj oblačnoj pohrani, odaberite onu koju želite preuzeti i dodirnite gumb, Preuzmite sve na, Zatim odaberite mapu na SD kartici u koju želite preuzeti sve datoteke.

To je sve, aplikacija je preuzela sve uključene datoteke i podmape na vaš Android održavajući sasvim istu strukturu stabla.

s8 obrezivanje da stane na gumb

Zaključak

Zaista sam bio uzbuđen što sam koristio Dropbox na svom Androidu, ali nakon što su pronašli ove važne značajke nedostaju, bio sam jako razočaran. Ali zahvaljujući ovim divnim aplikacijama, mogu pametno koristiti Dropbox na svom Androidu.