banner

Gmail je trenutno najpopularniji klijent e-pošte na cijelom svijetu koji koriste kako pojedinci, tako i tvrtke, no jeste li znali da su vam na raspolaganju dvije vrste pristiglih pošte usluge Gmail?

moto g6 prijenos sa starog telefona

I možete odabrati bilo koji od njih koji odgovara vašem stilu i ukusu - u osnovi vezan za način na koji želite primati i organizirati e-poštu.

Google svojim korisnicima Gmaila nudi dva načina organiziranja i čitanja e-poruka - klasičnu „Prioritetnu“ poštu i novodobni „Zadani“ pretinac koji koristi više kartica s odvajanjem osnovnih / društvenih / promotivnih poruka e-pošte.

Pročitajte i: Ovaj alat pomaže kod šifriranja vaših Gmail poruka.

Koja je razlika?

Pri korištenju „Prioritetne pošte“ na radnoj površini se prikazuju samo pročitane i nepročitane poruke e-pošte - koje se dalje mogu sortirati metrikama poput „važno“ i „označeno zvjezdicom“ i odvaja sve poruke e-pošte od važnih koje su na Gmailu označene kao „prioritet“. app.Ulazni spremnik 'Prioritet' razvrstava e-poštu na temelju važnosti koju Gmail uči s vašim korištenjem u određenom vremenskom razdoblju. E-poruke koje dolaze kao odgovor na vašu poštu ili su od vašeg kontakta označene su kao važne.

Ulazni pretinac 'Zadano' prikazuje različite kartice na temelju izvora e-pošte, vaši razgovori i e-poruke od pretplate idu na karticu 'primarni', e-poruke s kanala društvenih medija poput Facebooka, Twitter idu na karticu 'Društvene', e-poruke od Web stranice za online kupovinu poput Amazona, Flipkart u vezi s ponudama na njihovim web stranicama idite na karticu 'Promocije' i tako dalje.

isključite Chrome obavijesti android

Osim na kartici 'primarni', korisnici mogu prilagoditi sve ostale kartice ulaznog okvira 'Zadano'.

Sada, ovisno o vašem osobnom izboru i upotrebi, možda biste željeli dobiti modernu pretplatu 'zadano' ili tradicionalnu pristiglu poštu.

Pročitajte i: Evo kako blokirati nekoga na Gmailu: Desktop, Android i iOS.

Kako promijeniti Inbox preko Desktop-a?

Kliknite ikonu 'Gear' u gornjem desnom kutu Gmail klijenta i na padajućem izborniku kliknite 'Settings'.

Vidjet ćete puno kartica na vrhu stranice postavki. Pomaknite se od Općenito na karticu 'Inbox'.

Prva opcija koju vidite je 'Vrsta pristigle pošte' koja je u našem slučaju postavljena na 'Zadano'. Ovdje možete prilagoditi pretinac pristigle pošte i promijeniti ga u 'Prioritet' odabirom posljednje opcije s padajućeg izbornika.

Nakon što odaberete Prioritetnu poštu, možete je prilagoditi svojim potrebama i kliknite 'Spremi promjene'.

Pročitajte i: Ova web stranica omogućuje vam da prilagodite svoju Gmail adresu.

Kako promijeniti Inbox putem Gmail aplikacije?

Promjena vrste pošte putem aplikacije Gmail također je jednostavan postupak. Otvorite Gmail račun i pomaknite se do dna izbornika koji je dostupan na lijevoj strani aplikacije.

whatsapp vs imessage

Dodirnite 'Postavke' i odaberite račun e-pošte za koji morate promijeniti postavke.

Prva opcija koju vidite je 'Vrsta pristigle pošte'. Dotaknite ga dvije mogućnosti - Primljeno i Prioritet. Dodirnite onu koju želite koristiti.