banner

Posjedovanje više 'pametnih' uređaja ili, točnije, više pametnih uređaja koji rade na različitim platformama više nije rijetkost. Lojalizam na tvrdoj platformi blijedi i kad danas netko vidi kako govori na iPhoneu dok nosi Windows ultrabook, malo će natjerati oči da zasuku.

Štoviše, uvijek će biti vremena kada želite pristupiti podacima koji su na jednom uređaju dostupni s drugog.

Sada bi se moglo očekivati ​​da će se prijenosno računalo s macOS-om lijepo igrati samo s prijenosnim uređajem koji radi na iOS-u. No, hoće li biti isto iskustvo i na prijenosnom računalu koji ima Window 10?

Microsoft Phone Companion u sustavu Windows 10 nastoji učiniti komunikaciju između vašeg prijenosnog računala i mobilnog uređaja što je moguće bržijom. Istražimo kako se to točno događa u kontekstu iOS-a.Što je Microsoft Phone Companion?

Ako tražite besprijekoran način sinkronizacije uređaja sa sustavom iOS i Windows 10, Microsoftov telefon Companion mogao bi biti upravo ono što ste tražili.

Phone Companion skuplja podatke s oba vašeg uređaja. Podaci čine dostupnima bez da morate razmišljati o njima nakon početnog postavljanja.

Telefon Companion vodi vas kroz sve potrebne korake koje trebate poduzeti kako biste dovršili postupak sinkronizacije.

Automatski dobijte ono što volite s računala na vašem iPhoneu ili iPadu! -Microsoft

najbolje ljepljive bilješke za prozore

Microsoftov prateći telefon olakšava sljedeće funkcije:

  • Instaliranje Microsofta Cortane kao vašeg osobnog asistenta
  • Sinkroniziranje fotografija
  • Sinkroniziranje glazbe
  • Sinkroniziranje bilješki
  • Instaliranje Skypea
  • Sinkroniziranje dokumenata kroz paket Microsoft Office Productivity

Kako radi?

Proces sinkronizacije gore istaknutih informacija slijedi isti općeniti postupak u cijeloj ploči. Iz tog razloga prolazit ćemo samo kako to učiniti u slučaju sinkronizacije glazbe kako bi se izbjegla monotonija.

Proces sinkronizacije gore istaknutih informacija slijedi isti općeniti postupak u cijeloj ploči.

Bilješka: Cortana za iOS dostupna je samo u američkoj aplikaciji Store

Prvi korak koji biste trebali poduzeti jest da imate instaliran OneDrive na vašem računalu. To je bitno za većinu aplikacija koje se koriste u kombinaciji s telefonom Companion.

Nakon što osigurate da je OneDrive instaliran, tada biste trebali premjestiti glazbu koju želite dijeliti u glazbenu mapu OneDrive na svom Winows 10 uređaju.

Tada biste trebali instalirati aplikaciju za glazbu Microsoft Groove na svoj iOS uređaj.

Tada ćete se morati prijaviti s Microsoftovim računom u Grooveu.

Nakon što omogućite da se postupak sinkronizacije dovrši, imat ćete pristup svojim pjesmama i na svojim Windows 10 i iOS uređajima.

Telefonski pratilac također omogućuje korisnicima da ručno prenose fotografije s računala na svoj iOS uređaj. To se može učiniti bilo u File Explorer-u ili kroz čarobnjaka.

Dostupna pohrana također je vidljiva u aplikaciji Phone Companion.

Završne misli

Phone Companion u osnovi je čarobnjak koji vam daje upute kako postaviti različite dijelove Microsoftovog softvera, i na iOS i na Windows 10 uređaje. To omogućuje pristup vašim podacima s oba uređaja.

Općenito, preuzete su potrebne aplikacije i od vas će se zatražiti da se prijavite sa svojim Microsoft računom na iOS uređaju. Vaše će se datoteke sinkronizirati putem oblaka OneDrive. Ako ste u SAD-u, možete imati pristup Cortani na oba uređaja.

Svi će moći sinkronizirati Skype preko svojih uređaja. To omogućuje brzo nastavljanje razgovora bez obzira jeste li na računalu sa sustavom Windows 10 ili iOS uređaju.