banner

Za vlasnike iOS uređaja crtanje aplikacija nije nešto što nedostaje App Storeu. Zapravo smo već pisali o Adobe Ideas, izvrsnoj, besplatnoj aplikaciji za crtanje i skiciranje iPhonea. Međutim, koliko god se takva aplikacija mogla činiti, to bi definitivno mogla biti jednostavnija, posebno za one od nas koji preferiraju nešto moderno i sa što manje izbornika i opcija.

Upravo je to ono što Vellum (2,99 dolara, univerzalno) glasi: sjajna, elegantna i super jednostavna aplikacija za crtanje koja ipak omogućava stvaranje prilično nevjerojatnih crteža ili jednostavno jednostavnih skica ako to želite.

Evo boljeg pogleda na Vellum, kako ga koristiti i što možete učiniti s njim.

Oblikovati

Jedna od prvih stvari koja vas zadivi kod Velluma je njegov minimalni dizajn. Nisu vidljivi nikakvi izbornici ili opcije i kad jednom uvedete nekoliko dostupnih opcija, one će se prikazati kao elegantna traka na vrhu zaslona.Drugi aspekt koji mi se jako sviđa kod Velluma je koliko pažnje uložen u različite teksture palete. Crtanje i skiciranje pomoću aplikacije osjeća se stvarno prirodno zbog tekstura koje su tako stvarne i što aplikacija prijavi dodir s toliko osjetljivosti.

najbolja prodaja aplikacija

Upotrebljivost

Korištenje aplikacije, kao što je spomenuto, osjeća se vrlo glatko. Samo odaberite teksturu i počnite crtati. Da bi stvari postale jednostavne, Vellum ne nudi veliku paletu boja, pa čak ni bilo kakve alate za crtanje poput oblika i sličnih. Umjesto toga, sve što dobijete je nekoliko različitih crno-bijelih paleta koje možete izmjenjivati ​​da biste stvorili jednostavne crteže.

prozori za kontrolu misije

Neki bi to, naravno, mogli shvatiti kao negativan, ali on u skladu s obećanjima jednostavnosti aplikacije i pomaže u održavanju usklađenosti sa premisom.

Na vrhu zaslona nalazi se traka izbornika koja prikazuje paletu koja se trenutno koristi, gumb za dijeljenje i gumb za započinjanje novog crteža. Ako jednom dodirnete zadnji gumb, od vas će se zatražiti da napravite novu skicu, ali ako je pritisnete i zadržite, moći ćete otvoriti bilo koju sliku iz role fotoaparata kako biste je nacrtali.

desktop sat Windows 7

Jednom dodirom na zaslonu prikazuju se različite dostupne palete, a dodirivanjem svake od njih prikazuje se mogućnost neprozirnosti.

Ako želite nešto poništiti, klizanjem tri prsta po zaslonu izbrisat ćete prethodne tragove koje ste napravili.

Završne misli

Pokušaj u potpunosti opisati aplikaciju poput Velluma može biti prilično škakljiv. Možete nazvati Vellum samo aplikacijom za skiciranje i bili biste u pravu, ali zapravo to trebate iskoristiti da biste shvatili zašto trenutno nema ništa polirano u App Storeu. Svakako, nedostaju mu mogućnosti i čak ni crtanje ne možete crtati koristeći boje, ali upravo je upravo ovaj fokus na čistoći ono što čini dobro što čini.

Naravno, za početak vam možda neće trebati aplikacija za crtanje, ali čak i ako je nešto samo nacrtati, Vellum bi se mogao pokazati vrijednim za vas ako možete živjeti s njegovim ograničenjima.