banner

Ljudi se mjenjaju. Jednog dana ste s njima najbolji prijatelji, a sutradan ni ne želite čuti njihovo ime niti vidjeti njihove mrežne profile. Mnogi opsežno koriste Facebook Messenger za razgovor s prijateljima i obitelji. Što ako više ne želite biti u kontaktu s nekim iz Messengera?

Tipično biste osobu blokirali. Ali što se događa kada nekoga blokirate na Facebook Messengeru? Mogu li vidjeti vaš mrežni status? Mogu li te nazvati? Odgovorit ćemo na sve takve upite u ovom postu dok duboko zaronimo kako bismo vam rekli što se događa nakon što smo nekoga blokirali na Facebook Messengeru.

Krenimo odmah.

Ako nekoga blokirate na Messengeru, može li vam poslati poruku

Ne. Kad nekoga blokirate, navedena osoba vam ne može poslati poruku. Isto vrijedi i za vašu stranu. Znači, čak i gubite moć slanja poruke. Kada otvorite nit poruke s obje strane, naći ćete tekstni okvir, ikonu kamere i ostale stvari koje nedostaju iz donje trake. Umjesto toga, na mobilnim uređajima dočekat će vas obavijest 'Ne možete odgovoriti na ovaj razgovor'.

kazeologija piksela 2 xl

Na web mjestu vidjet ćete poruku 'Ova osoba nije dostupna'.



Može li vas blokirana osoba nazvati na Messengeru

Opet je odgovor ne. Blokiranje nekoga na Messengeru zaustavlja sve vrste interakcija s njima. Srećom, za razliku od blokiranja na WhatsApp-u gdje i dalje vidite gumbe za pozivanje, Messenger skriva tipke za audio i video pozive za obje strane.

Ako nekoga blokirate, uklanja li razgovor

Ne. Blokiranjem nekoga neće se izbrisati nit razgovora ni s jedne strane. Drugim riječima, stari razgovori ostat će u Messengeru i moći ćete ih čitati dok ručno ne obrišete nit za chat.

Status mreže je vidljiv za blokirane kontakte

Čak i ako odlučite zadržati nit za chat blokirane osobe, nećete moći vidjeti njihov trenutni ili posljednji aktivni status na Messengeru. A niti blokirana osoba.

Također na Guiding Tech

13 najboljih savjeta i trikova za Facebook Messenger

Čitaj više

Što se događa s pričama

Facebook i Messenger priče slične su, ali se razlikuju. Ako objavljujete na jednoj platformi, on se automatski objavljuje na drugoj platformi vodeći računa o vašim postavkama privatnosti.

Kad nekoga blokirate na Messengeru, blokirana osoba neće moći vidjeti vaše Facebook i Messenger priče. Dakle, ako nešto objavite na Facebookovoj priči - tamo gdje osobu niste blokirali, ne mogu ni to vidjeti, zaboravite na Messenger priču. Slično tome, nećete vidjeti priču o blokiranim osobama na Facebooku ili Messengeru.

Možete li reagirati na prošle poruke

Ako otvorite nit za razgovor blokirane osobe, primijetit ćete da je gumb reakcije i dalje vidljiv. Njegovim dodirom otkrit će se reakcije. Međutim, dodirivanjem bilo kojeg od njih izbacit će obavijest da prvo morate deblokirati osobu.

Što se događa s grupama

Grupni chatovi ne utječu ako nekoga blokirate. Obojica ćete moći vidjeti međusobno poruke u zajedničkim skupinama. Međutim, Facebook vam daje do znanja kada uđete u grupu u kojoj postoji osoba koju ste blokirali na Messengeru kao mjeru opreza.

Osoba je obaviještena kada ih blokirate

Ne. Druga osoba neće primiti nikakvu obavijest. Međutim, izgubit će mogućnost slanja ili poziva kao što smo vidjeli gore.

Razlika između blokiranja nekoga na Messengeru ili Facebooku

Ako mislite da bi blokiranje nekoga na Facebooku ili Messengeru rezultiralo istim stvarom, dragi moj prijatelju, griješite. Obje su dvije odvojene stvari. Od početka, kad pritisnete gumb za blokiranje na Messengeru, od vas će se pitati želite li blokirati samo njihove poruke ili ih blokirati na Facebooku.

Prvi će ih blokirati samo na Messengeru, a gore spomenute stvari ostat će istinite. To neće imati utjecaja na vašu vezu s njima na Facebooku. To jest, i dalje ćete moći vidjeti njihov Facebook profil (ostat ćete prijatelji s njima na Facebooku) i komunicirati s njima na Facebooku (komentar i sviđa im se). Tek kad ih blokirate na Facebooku, izgubit ćete pristup njihovom profilu (osoba će biti nepozvana) i drugim interakcijama na Facebooku, uključujući Messenger.

Kako znati je li vas netko blokirao na Facebook Messengeru

Kako bi stvari ostale privatne, Facebook ne obavještava niti daje doista jasno da je netko blokiran. Međutim, pogreške poput 'Ova osoba trenutno nije dostupna' ili 'Ne možete odgovoriti na ovaj razgovor' upućuju na to da ste blokirani. Ali opet, ovo nije točan način da znate jeste li blokirani. To je zato što ponekad možete dobiti istu obavijest ako je osoba deaktivirala svoj Facebook račun.

Windows 7 zaglavljen u osnovnoj shemi boja
Savjet stručnjaka: Kad netko deaktivira svoj Facebook račun, umjesto njegovog imena vidjet ćete 'Facebooka korisnika'.

Drugi način da znate jeste li blokirani je pitati zajedničkog prijatelja. Ako oni mogu poslati poruku navedenoj osobi, onda ste dobro pogodili - blokirani ste.

Također na Guiding Tech

#gtanswers

Kliknite ovdje da vidite našu stranicu s člancima o gtanswersu

Što se događa kada nekoga deblokirate na Messengeru

Ako deblokirate blokiranu osobu, uklonit ćete sva ograničenja i možete komunicirati s njima na Messengeru. To znači da im možete slati poruke i pozivati ​​ih, pregledavati njihov mrežni status i priče.

Dobivate li propuštene poruke nakon deblokiranja na Facebook Messengeru

Budući da niti jedna od dvije strane ne može komunicirati jedna drugoj kada je jedna od njih blokirana, nema šanse da nestanu poruke ili da ih preuzmete nakon što su deblokirane.

Kako blokirati nekoga na Messengeru

Evo što trebate učiniti.

Blokiraj na mobilnim aplikacijama

Da biste blokirali nekoga u iPhone i Androidov aplikacijama, slijedite ove korake:

Korak 1: Pokrenite Facebook Messenger i otvorite nit za chat koju želite blokirati.

Korak 2: Dodirnite ime osobe na vrhu.

3. korak: Na sljedećem zaslonu dodirnite Blokiraj. Dobit ćete dvije mogućnosti. Dodirnite Blokiraj poruke.

Blokiraj na web mjestu

Za to pokrenite Messenger.com. Zadržite pokazivač miša iznad kontakta koji želite blokirati i kliknite na ikonu Postavke. Na izborniku odaberite Blokiraj poruke.

Deblokiraj na Messengeru

Da biste to učinili na mobilnim aplikacijama, slijedite ove korake:

Korak 1: Pokrenite Facebook Messenger i dodirnite ikonu slike profila na vrhu.

Korak 2: Dodirnite People, a zatim Blokirani ljudi.

3. korak: Dodirnite Unblock prisutan pored osobe koju želite deblokirati.

cam aplikacije za ipad
Također na Guiding Tech

Facebook Messenger VS Messenger Lite: Koji je onaj za vas?

Čitaj više

Pauza

Blok je strog način izbjegavanja ljudi. Dobro razmislite prije nego što nekoga blokirate. Srećom, Facebook pruža druge alternative za prekid komunikacije s drugima. Na primjer, možete ih isključiti ili zanemariti. Poput bloka, u oba slučaja, druga osoba neće biti obaviještena.

Sljedeće: Volite li objavljivati ​​priče iz Messengera? Uzmite korisne savjete i trikove faktor kvalitete i hladnoće vaših Messenger priča.