banner

U posljednjih nekoliko godina, Instagram aka Insta je olujom zauzeo svijet, a sada ga većina obožava. Od ponovnog uspostavljanja starih prijateljstava do toleriranja da netko spamuje vašu vremensku traku, sve se događa svakodnevno. Ali kad vam postane previše, Instagram će vam dopustiti da poduzmete oštre korake.

Pa, možete se poslužiti opcijom bloka. Može vas zanimati što se događa kada blokirate korisnika na Instagramu? Jednostavnim riječima, blokirani profil neće moći vidjeti vaše postove i priče. Ali je li to to? Što se događa sa svim ostalim poput komentarima, lajkovima, porukama, biološkim podacima i drugim stvarima?

Ne brini. Odgovorit ćemo na sve takve upite u ovom postu gdje vam pomažemo u razumijevanju što se događa nakon što nekoga blokiramo na Instagramu.

Uključimo se.

Je li vaš profil dostupan pretraživanjem

Ne baš. Ponekad, zbog problema s predmemorijom, blokirana osoba ili vi možete pregledavati profil jednih drugih putem pretraživanja, ali to će prestati nakon nekoliko dana.Može li blokirana osoba vidjeti vaš Instagram profil i sljedbenike

Da. Blokirana osoba može vidjeti vaš profil, ali ne i jedan vaš post, priču ili istaknutost na vašem profilu. Možda se pitate kako. Pa, ponekad kroz rezultate pretraživanja i uglavnom iz prethodnih komentara, oznaka ili grupnih poruka.

Budući da Instagram ne briše prethodne komentare, dodirom na njih blokirana će osoba odvesti na vaš profil. Oni će moći vidjeti vašu sliku profila, biografiju, brojanje fotografija i broj pratitelja / sljedbenika. Da ponovim, oni neće vidjeti vaše postove ili priče. Područje će biti prazno kao što je prikazano u nastavku.

Isto vrijedi i s vaše strane. Također možete posjetiti profil blokirane osobe, ali nećete moći vidjeti uzbudljive stvari kao što su postovi ili priče.

Može li blokirana osoba vidjeti promjene u slici i biografiji profila

Da. Ako mogu pristupiti vašem profilu iz prethodnih komentara ili poruka ili čak putem korisničkog imena, moći će ga vidjeti - imate li javni ili privatni profil. To je zato što su i slika profila i biološki vidljivi svima čak i ako imate privatni profil. Kada govorimo o biološkom, provjerite neke od najboljih trikova i hakova.

Što se svidjelo i komentare

Blokiranjem se ne brišu stari komentari ili lajkovi s profila drugog, kao što je to spomenuo i Instagram. Odnosno, blokirana osoba će moći vidjeti vaše stare komentare na svom profilu, a slično ćete moći vidjeti i njihove komentare na vašem profilu. Međutim, lajkovi nestaju iz pogleda jednih drugih dok ih ne deblokirate.

Budući da niste u mogućnosti vidjeti međusobno profil, nećete moći komentirati / voljeti stare ili nove slike tijekom razdoblja blokade.

Kad su u pitanju lajkovi i komentari na drugim profilima, nisam ih mogao vidjeti ni za osobu koja me blokirala, ni koju sam blokirao. Ali Instagram kaže drugačije i citiram: 'Ljudi koje blokirate još uvijek mogu vidjeti vaše lajkove i komentare na postove koje su dijelili javni računi ili računi koje prate.'

Može li vas blokirana osoba spomenuti ili označiti

Iznenađujuće, blokirana osoba može vas spomenuti ili označiti koristeći svoje korisničko ime bilo gdje na Instagramu. Međutim, Instagram vas neće obavijestiti o tome. Ali ako promijenite svoje korisničko ime, neće vas moći spomenuti jer nemaju vaše novo korisničko ime. Slično tome, možete i označiti blokiranu osobu (iz bilo kojeg razloga), ali se njihovo spominjanje neće pojaviti u njihovoj Aktivnosti.

Također na Guiding Tech

Top 15 savjeta i trikova o Instagram priči koje biste trebali znati

Čitaj više

Što se događa kada nekoga blokirate u Instagram porukama (DM)

Možda ste primijetili da je opcija bloka dostupna i u Izravnim porukama. Međutim, za razliku od Facebooka gdje se blokiranje na Messengeru razlikuje od onog na Facebooku, ovdje je to ista značajka bloka koja bi blokirala čitav profil, a ne samo poruke.

Možete li vidjeti stare poruke

Ne. Blokiranje osobe skriva vaše osobne teme za razgovor u DM-ovima. Znači, nit će nestati i nećete moći pregledati poruke (dok ih ne deblokirate).

Može vas blokirana osoba poručiti

Da i ne. Dok stari nit za chat nestaje s profila drugog, kao što je već spomenuto, možete koristiti opciju Pošalji poruku dostupnu na profilu za pregled prošlih poruka, pa čak i slanje novih poruka.

Da biste to učinili, otvorite profil osobe koja vas je blokirala koristeći prethodne oznake ili komentare, a zatim dodirnite ikonu s tri točke na vrhu. U izborniku odaberite Pošalji poruku.

Bilješka: Metodu može koristiti i osoba koja je nekome blokirala pregled prethodnih poruka.

Međutim, beskorisno je to raditi. To je zato što Instagram neće obavijestiti drugu osobu o dolaznim porukama. Ali kada osobu deblokirate, poruke će se pojaviti u niti za chat.

kako ušutkati iphone 6

Može blokirana osoba vidjeti statusa na mreži

Prošle godine Instagram je pokrenuo smrtonosnu posljednju aktivnu značajku statusa u Direct Messages. Kad nekoga blokirate, on će biti lišen istog, a isto bi bilo i vi, ako je to omogućeno.

Što se događa s grupnim porukama

Ako je blokirana osoba i vi član iste grupne chat grupe, blokiranje vas neće izbrisati ili ukloniti iz grupe. I dalje ćete moći slati i primati poruke.

Međutim, nećete vidjeti međusobne nove poruke u grupi, za razliku od bloka u WhatsAppu gdje grupne poruke ne utječu. Stare poruke jedna od druge i dalje se mogu vidjeti, a to vam daje još jedan način pristupa profilu. Skrivene poruke ponovno će se pojaviti kada ga deblokirate.

Je li blokada na Instagramu Story drugačija

Pa, ne možete blokirati nekoga na Instagram stranici priče. Možete samo zanemariti ili sakriti priče. Zanemarivanje priče sakriva će priču druge osobe s vašeg profila, a opcijom sakrivanja možete ograničiti svoju priču iz njihovog pogleda.

Da li blokiranje na Instagramu blokira i osobu na Facebooku

Ne. Ako je vaš Instagram račun povezan s Facebookom (FB), blokiranje osobe na Instagramu neće imati utjecaja na vaš odnos s njima na Facebooku.

Kad nekome blokirate komentare, može li vidjeti vaše postove

Da. Ako blokirate nekoga da komentira vaše postove, neće ga onemogućiti u pristupu vašim novim ili starim postovima, pričama i porukama. Ostat će i njihovi stari komentari.

U slučaju da ne znate kako nekome onemogućiti da komentira vaše postove, idite na Postavke Instagrama> Privatnost i sigurnost> Kontrole komentara. U odjeljku Blokiraj komentare dodajte osobe koje ne želite komentirati svoje postove.

Obavještava li Instagram ljude kada ih blokirate

Ne. Instagram blokiranoj osobi ne šalje nikakvu obavijest o bilo kojoj vrsti.

Ako blokiranje ne prati osobu

Da. Blokiranje osobe automatski će vas spriječiti da ih pratite. Također će ih ukloniti iz vaših sljedbenika. U slučaju da ih kasnije deblokirate, vas će se ponovno morati slijediti.

Znaju li vaši sljedbenici da ste nekoga blokirali

Ne. Samo ćete vi i blokirana osoba čuvati ovu duboku, mračnu tajnu osim ako nekome to ne kažu.

Također na Guiding Tech

#gtexplains

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima o gtexplainsu

Što se događa kada je vaš Instagram profil javni

Sve gore navedene stvari ostaju istinite. Jedina je razlika što blokirana osoba može stvoriti novi Instagram račun ili upotrijebiti tuđi profil za gledanje vaših postova i priča kao što su javne.

Kako znate da li vas je netko blokirao na Instagramu

Mnogo je načina da se to identificira. Prvo otvorite njihov profil putem oznaka ili komentara i provjerite prikazuje li se profil broj postova bez postova. Drugo, u slučaju da su njihove prethodne poruke nestale iz pristigle pošte, ali se njihov profil i dalje pojavljuje u grupnim porukama, to bi također moglo značiti da ste blokirani. I na kraju, najlakši način da to znate je provjeravanje s drugog profila (bilo vašeg ili vašeg prijatelja).

Što se događa kada nekoga odblokirate na Instagramu

Kao što smo već spomenuli, blokiranjem nekoga uklanja vas dvoje s popisa praćenja drugih. Pa kad ih deblokirate, morat ćete ih ponovo slijediti. Ako je to javni profil, moći ćete vidjeti njihove postove i priče. Za privatni profil morat će prvo prihvatiti vaš zahtjev. Tada možete ponovno početi sviđati i komentirati profile drugih.

U slučaju poruka, nit poruke će se pojaviti s tom osobom i možete ih ponovo početi slati tekstom. I prethodne i nove poruke primljene tijekom blok vremena (u slučaju da su ih poslale) također će se prikazati.

Ukratko, dva profila će se ponašati kao dva normalna profila koji se ne prate.

Kako nekoga blokirati ili deblokirati

Da biste blokirali profil, slijedite ove korake:

Korak 1: Otvorite profil koji želite blokirati.

Korak 2: Dodirnite ikonu s tri točke na vrhu. Na skočnom izborniku odaberite Blokiraj.

Da biste deblokirali osobu, ponovite gore navedene korake i pritisnite opciju Deblokiraj. Ako ne možete pristupiti njihovom profilu, idite na postavke Instagrama> Privatnost i sigurnost> Blokirani računi. Dodirnite profil koji želite deblokirati. Preusmjerit ćete se na njihov profil. Pritisnite Otključaj.

Windows 10 kalkulator nedostaje
Također na Guiding Tech

Kako dodati blok boja u Instagram priču i ostale savjete

Čitaj više

Razmislite prije nego što skočite

Sada znate što se događa nakon blokiranja osobe na Instagramu. Stoga razmislite dvaput prije nego što poduzmete onaj značajan korak. Trebali biste isprobati druge metode izbjegavanja kontakta s njima, poput prigušivanja njihovih postova ili poruka, skrivanja svojih priča od njih, ograničavanja priča na bliske prijatelje ili uklanjanja iz svojih sljedbenika.

Dalje: Želite li pojačati svoju Instagram igru? Pogledajte ovih 21 korisnih savjeta i trikova za Instagram.