banner

Svakodnevno se u našu pristiglu poštu nalazi mnogo smeća i važnih poruka e-pošte. Iako lako možemo odbaciti neželjenu e-poštu, potrebno je biti vrlo pažljiv dok se bavimo onim važnim. Ponekad ne možemo odmah odgovoriti ili se gnjaviti lancem odgovora. Tada dolazi u obzir značajka Snooze u Gmailu.

Gmail značajka Snooze savršen je način za zaustavljanje razgovora i odabir tamo gdje ste otišli. Dostupno je na stolnim i mobilnim aplikacijama.

Prirodno je zapitati se što je Snooze i kako funkcionira. Mi ćemo pokriti takve upite u ovom postu. Također, reći ćemo vam kako omogućiti i onemogućiti odgodu u Gmailu.

Započnimo.

Što znači odgoda u Gmailu

Odgoda znači odgoditi primljenu poštu, baš kao što odgodite alarm. Odnosno, bit ćete obaviješteni o istom e-mailu ponovno u određeno vrijeme. Možete odgoditi e-poštu na bilo koji datum i vrijeme koje želite. Bilo kasnije danas, sutra, tjedan dana kasnije, mjesec dana kasnije, ili dva mjeseca kasnije. Tvoj izbor. Jedina je odgovornost Gmaila da vas podsjeti na zadano vrijeme.

Što se događa kada odgodite poštu u Gmailu

Kad odgodite e-poštu, ona se privremeno uklanja iz pristigle pošte i preuzima u posebnu mapu poznatu kao Odgođeno. Ako odgodite e-poštu s više poruka, odgodit će se sve i prenijeti u novu odloženu mapu. Dakle, na kraju odustanete od pune niti, a ni jedne poruke. Čitava nit nestat će iz pristigle pošte.

Što se događa kad odgodi vrijeme

Kada odgodi vrijeme odgode, bit ćete obaviješteni o toj e-pošti, slično kao i u bilo kojoj novoj e-pošti. Obavijest će imati oznaku Snoozed pored sebe kako bi se razlikovala od ostalih poruka mailova.

Također će se e-pošta s oznakom Snoozed prikazati na vrhu primljene pošte. Nosit će i vremensku oznaku. E-pošta će se automatski pomaknuti prema dolje kada stigne nova e-pošta.

Također na Guiding Tech

Top 8 postavki obavijesti o Gmailu na Androidu koje biste trebali znati

Čitaj više

Što se događa s novom e-poštom tijekom razdoblja odgode

Odgoda ne isključuje e-poštu. Ako primite novu poruku e-pošte od osobe čiji ste odgovor odgodili, bit ćete obaviješteni o njoj. E-pošta će se pojaviti u pristigloj pošti kao i druge poruke e-pošte. Slično tome, ako primite odgovor u istoj niti u kojoj ste odgodili, bit ćete i obaviješteni o njemu. No odgoda će biti uklonjena s postojeće adrese e-pošte. Morat ćete ponovo odgoditi poštu.

kako trajno izbrisati WhatsApp fotografije

Koje se e-poruke mogu odgoditi

Možete odgoditi bilo koju e-poštu. Bilo da je pročitano ili nepročitano, novo ili staro. Može biti i iz bilo koje kategorije, poput primarnih, promocija i ažuriranja.

Kako odgoditi e-poštu na stolnom i mobilnom uređaju

Pogledajmo kako odgoditi e-poštu na radnim površinama i mobilnim aplikacijama Gmail.

Odgoda e-poruka na web mjestu

Korak 1: Pokrenite Gmail web mjesto i otvorite e-poštu koju želite odgoditi.

sakrivač aplikacije bez korijena

Korak 2: Kliknite na ikonu odgode na vrhu. Izgleda kao sat.

3. korak: Odaberite vrijeme do kojeg želite odgoditi e-poštu. Ako to učinite, e-pošta će se ukloniti iz pristigle pošte i prenijeti u mapu Odloženo.

U slučaju da želite odgoditi više poruka e-pošte, odaberite e-poštu na glavnom zaslonu i pritisnite vrh ikone odgode. Ovu metodu možete koristiti i za pojedinačne e-poruke.

Odgoda e-poruka na Androidu i iOS-u

Bilješka: Snimke zaslona snimaju se na Androidu, ali su koraci isti za iPhone.

Korak 1: Pokrenite Gmail aplikaciju i otvorite e-poštu.

Korak 2: Dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu. Odaberite Odgoda s izbornika.

3. korak: Odaberite vrijeme odgode za e-poštu iz ponuđenih opcija.

Također na Guiding Tech

# Kako bi / vodiče

Kliknite ovdje da biste vidjeli našu stranicu s člancima o uputama / vodičima

Kako pristupiti odgođenim porukama e-pošte

Evo kako pristupiti odgođenim porukama e-pošte na stolnim i mobilnim aplikacijama.

Pogledajte odgođene e-poruke na radnoj površini

U tu svrhu kliknite na Odloženu naljepnicu ili mapu na lijevoj bočnoj traci Gmaila. Ovdje ćete pronaći sve trenutno odgođene e-poruke.

Pogledajte odgođene e-poruke na Androidu i iOS-u

Na mobilnim aplikacijama dodirnite ikonu s tri trake koja se nalazi u gornjem lijevom kutu aplikacije Gmail. Zatim na izborniku odaberite Odgođeno.

razne datoteke android
Savjet: Tip u: Odgođeno u okviru za pretraživanje da biste prikazali odgođene e-poruke na radnoj i mobilnoj aplikaciji.

Kako poništiti e-poštu u Gmailu

Da biste onemogućili odgodu e-pošte, prvo joj morate pristupiti kao što je prikazano gore. Nakon što ste u mapi Snoozed, otvorite e-poštu koju želite odgoditi.

Na radnoj površini pritisnite gumb Odustani za uklanjanje odgode s e-pošte na vrhu.

Na mobilnim aplikacijama dodirnite ikonu s tri točke na vrhu i odaberite Unsnooze s izbornika.

Što se događa kada otkažete e-poštu

Kad isključite odgodu na e-pošti, ona se uklanja iz mape Odloženo i odmah se prebacuje u mapu Primljeno.

Također na Guiding Tech

Gmail Mute vs Snooze vs Archive: Kakva je razlika?

Čitaj više

Trebate li odgoditi e-poštu?

S jedne strane, trebali biste imati tendenciju da adrese e-pošte što je prije moguće. Nikad ne znate kada se drugi poslovi počinju gomilati do vremena odgode. Na taj način e-pošta će se ponovno zanemariti ako je ne odgodite dalje. Dakle, za neke je to užasna ideja.

S druge strane, odgoda e-pošte smanjuje šanse da ga zanemarite. Barem, ako ne sada, možda biste kasnije mogli djelovati na to.

Sljedeće: Želite nadograditi svoju Gmail igru? Koristite učinkovito aplikaciju Gmail za Android s ovim savjetima i trikovima.