banner

Google Photos izbio je iz Google+ i izvorno je bio dio društvene mreže. Budući da se Google+ ukida, Google je odlučio zadržati Google fotografije kao zaseban alat. U pokretu da Google Photos postanu jedinstveni preglednik, uređivač i platforma za dijeljenje, Picasa je također izgubila život.

Danas Google Photos dolazi unaprijed instaliran na većini Android telefona. A neki od vas mogu ga ručno instalirati i na vaš iPhone. Po zadanom će se prikazati sve fotografije snimljene kamerom vašeg telefona na početnom zaslonu aplikacije. Na Androidu, ako uđete u albume, naći ćete i druge mape uređaja.

U čitavom tom ludilu mnogi bi se mogli pitati - što se događa s fotografijama u Google Photosima? Jesu li privatni? Ili ih svi mogu vidjeti?

Vežite sigurnosne pojaseve dok vas vodimo na put Google fotografija. Ovdje ćete saznati o privatnosti fotografija, mogućnostima dijeljenja i mnogo više. Uključimo se.

Kako funkcionira Google Photos

Prije nego što se usredotočimo na privatnost i dijeljenje, važno je razumjeti osnove Google fotografija. To je vaš tipični program za pregled fotografija u kojem pristupate svim fotografijama na svom uređaju. To je sve dok ne napravite sigurnosnu kopiju svojih fotografija.



Kada prvi put otvorite aplikaciju na telefonu, ona će vas pitati želite li izraditi sigurnosnu kopiju svojih fotografija u biblioteci Google fotografija. Ako se slažete, imat ćete mogućnost pristupa na drugim uređajima povezanim s istim Google računom. Oni će također biti pohranjeni u oblaku, čime se štedi prostor za pohranu na vašem uređaju. Nadalje, moći ćete iskoristiti moćnu značajku pretraživanja, koja inače nije dostupna.

Ako odbijete, moći ćete nastaviti koristiti aplikaciju kao redoviti preglednik fotografija. Evo što trebate znati. Izrada sigurnosnih kopija i sinkronizacije dvije su stvari za Google Photos.

To jest, iako možete kontrolirati funkcionalnost sigurnosnih kopija za svaki uređaj pojedinačno, ne postoji kontrola značajke sinkronizacije. Znači, čak i ako je postavka sigurnosne kopije i sinkronizacije na vašem uređaju isključena, sve fotografije koje napravite sigurnosne kopije u biblioteci Google fotografija automatski će se odraziti na sve povezane uređaje. To je zato što se snimke u biblioteci Google fotografija kontinuirano sinkroniziraju.

Sada prelazimo na privatnost.

Također na Guiding Tech

Kako izbrisati fotografije s Google fotografija, ali ne s telefona

Čitaj više

Jesu li Google fotografije privatne

Da. Bez obzira je li značajka sigurnosnog kopiranja uključena ili ne, fotografijama možete pristupiti samo vi. To je, prema zadanom, sve što je prikazano u aplikacijama Google Photos na Androidu ili iOS-u (iPhone / iPad) vidljivo je samo vama.

najbolje aplikacije za s7

Google Photos nije društvena mreža. Vaše fotografije nisu vidljive na vašem Google profilu ili bilo čemu sličnom. Svaka fotografija koju dodate u nju ili napravite sigurnosnu kopiju jest privatna, osim ako je ne podijelite ručno.

Nitko drugi nema pristup njima sve dok s njima ne podijelite fotografije (više o tome u nastavku). Međutim, ako je sigurnosna kopija uključena ili ručno sigurnosno kopirate fotografiju na Google fotografijama, ona će se odraziti na ostale uređaje na kojima ste prijavljeni s istim Google računom.

Dijeljenje na Google fotografijama

Sada postoji mnogo načina za dijeljenje fotografija putem Google fotografija.

1. Dijelite putem veze.

2. Dijelite s drugim korisnicima Google fotografija.

3. Partner račun.

Podijelite putem veze

Kada dodirnete ili kliknete ikonu dijeljenja na Google fotografijama, sučelje će vam ponuditi mogućnost Stvaranje veze. Nakon kreiranja, tu vezu možete podijeliti i sa svima izvan Google Photos. Sada svatko tko ima pristup toj vezi može vidjeti zajedničku fotografiju.

Bilješka: Ako je značajka sigurnosnog kopiranja isključena i stvorite vezu za fotografiju, fotografija se automatski objavljuje u biblioteci Google fotografija. Dakle, bit će vidljiv na svim povezanim uređajima čak i ako je za njih isključena sigurnosna kopija za Google Photos.

Dijelite s drugim korisnikom Google fotografija

Slično tome, korisnike ikone Google fotografija naći ćete i pod ikonom dijeljenja, koja je na njihovoj slici označena ikonom Google fotografija. Kad s njima podijelite fotografiju, samo im će moći pristupiti. Čak možete stvoriti i zajedničke albume s drugim korisnicima Google fotografija.

nas psn kartica
Bilješka: Ostali korisnici Google fotografija mogu generirati vezu za zajedničke fotografije ili albume i poslati je drugima. Tada svi koji imaju vezu mogu vidjeti te fotografije.

Partner račun

Na kraju, možete dodati partnerski račun u Google Photos. Na taj način će se određene fotografije, ovisno o postavljenim uvjetima, automatski podijeliti s partnerom.

Pogledajte zajedničke fotografije i albume

Sve zajedničke fotografije i albume navedene ćete na kartici Dijeljenje u aplikaciji Fotografije ili na web mjestu. Na radnoj površini posjetite stranicu za dijeljenje da biste vidjeli dijeljene datoteke. U ovom odjeljku možete prestati dijeliti fotografije i albume.

Za to otvorite fotografiju ili album na kartici Dijeljenje i dodirnite ikonu s tri točke. Odaberite Opcije iz njega i isključite Share.

Također na Guiding Tech

#gtexplains

Kliknite ovdje da biste vidjeli stranicu sa člancima o gtexplainsu

Prestanite dijeliti fotografije drugim telefonom

Da biste spriječili da se vaše fotografije prikazuju na drugom telefonu, morate isključiti postavku sigurnosne kopije i sinkronizacije. Za to slijedite ove korake:

pronaći upute na Google kartama

Korak 1: Otvorite aplikaciju Google fotografije i dodirnite izbornik s tri trake u lijevom kutu. Odaberite Postavke.

Korak 2: Dodirnite sigurnosna kopija i sinkronizacija i onemogućite sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju.

Sakrij fotografije iz Google fotografija

Ponekad želimo sakriti određene slike od Google fotografija. Naravno, prirodno je pretpostaviti da bi njegovo brisanje bilo jedina opcija. Ali to nije slučaj kada možete arhivirati fotografije.

Arhiviranje fotografije skriva ga od glavnog prikaza aplikacije. Tim fotografijama još uvijek možete pristupiti u odjeljku Arhivirano u aplikaciji, gdje ih također možete ukloniti u arhivu.

Da biste arhivirali fotografiju, otvorite je i dodirnite ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu. Odaberite mogućnost Arhiva iz nje. Slike nije potrebno spremiti u biblioteku Google fotografija da biste ih arhivirali. Sve vrste fotografija, bilo spremljenih ili ne, mogu se arhivirati.

Za pregled i uklanjanje arhivskih fotografija, dodirnite ikonu s tri trake u aplikaciji i na izborniku odaberite Arhiviraj.

Zatim otvorite fotografiju koju želite ukloniti i uklonite ikonu s tri točke. Odaberite Unarchive od nje.

Savjet: Pogledajte fotografije s Picasse i drugih Google web stranica

Ako u svojoj biblioteci Google fotografija primijetite čudne ili nepoznate fotografije, to moraju biti vaše stare fotografije iz Picasa i drugih Googleovih web mjesta. Možete ih pogledati i isključiti u Google Archives.

Također na Guiding Tech

Koja je razlika između Google fotografija i aplikacije Gallery na Androidu

Čitaj više

Je li Google Photos siguran?

Da. Kada je riječ o drugim korisnicima sigurno je da nemaju direktan pristup vašim fotografijama. Međutim, o Googleu ne možemo reći isto. Možda će proučavanje vaših slika pružiti bolje iskustvo. Da bismo bili fer prema Google fotografijama, to je slučaj sa svim Googleovim uslugama.

Sljedeće: Treba li koristiti Google Photos ili Drive za izradu sigurnosnih kopija fotografija? Odgovor potražite ovdje gdje usporedimo ovo dvoje.